Redaktør for årets russeavis Karina Torbergsen og russepresident Monica Westermann Evjen mener at Hamarøyrussen har oppført seg bra, og innenfor det man kan forvente av russen.

- Artig, men slitsomt

Slik beskriver en av de rundt 25 russene ved Knut Hamsun vgs. de siste dagers russefeiring. Det har vært flere oppslag i landets medier om at årets russefeiring beskrives som en av de verste, med mye fyll, narkotikabruk og voldsepisoder.

Publisert
16. mai, 2016 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 16. mai, 2016 klokken 12:00
Oppdatert: 16. mai, 2016 klokken 10:24
opplevelse

Dronningruta over Fløya

Star Star Star Star Star

Dronningruta er rundt 10 km lang og går fra Skånland (ca 2 km fra Bogen) til Holkestad.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Men Hamarøyrussen mener selv det er stor forskjell på by- og bygderuss.

- Vi har prøvd å inkludere alle, men det er ikke lett å holde mindreårige unna, så lenge vi er ute under åpen himmel, sier russepresidenten.

Og lensmann i Hamarøy, Aslak Finvik, bekrefter at russen har oppført seg pent.

- Vi er kjent med at russen blir plaget av mindreårige som tiltrekkes russens feiring. Det kan man ikke klandre russen for, men det må de foresatte ta på sin kappe, mener Finvik, som reagerer på at unge i 14-15 års alderen er ute om natta.

- Det er ikke i henhold til  Politivedtektene at barn under 16 år er ute om natta. De skal være inne klokken 23 og det er både HIS og foresatte som må påse at det overholdes, sier lensmannen.

Les saken i papiravisa eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.