Spår negativ utvikling: Arne Andrè Solvang, konst. direktør ved Hamsunsenteret, spår en negativ utvikling for området dersom forslagene om å legge ned ferge og hurtigbåt mellom Skutvik, Bodø og Svolvær går gjennom

-Dette henger ikke på greip

Det mener Arne Andrè Solvang, direktør ved Hamsunsenteret, om fylkesrådets mål om at ferge- og hurtigbåttilbud fortsatt skal bidra til næringsutvikling og bolyst etter foreslåtte kutt.

Publisert
08. april, 2016 klokken 18:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Marie Bunes Marie Bunes
Publisert: 08. april, 2016 klokken 18:00
Oppdatert: 07. april, 2016 klokken 13:35
folkets bilder
Venter på våren

Venter på våren

Foto: Erik Svendsen

Taper omsetning, frykter fraflytting

Direktøren for Hamsunsenteret er ikke alene om å reagere på fylkets kuttforslag. Bente Ness ved Ness Camping på Skutvik spår en dramatisk nedgang for hennes sesongbaserte reiselivsbedrift dersom kuttene blir en realitet.

- Fergetrafikken via Skutvik-Svolvær utgjør 70-80% av omsetningen, og da gir resultatet og fremtidsutsiktene seg selv, mener Ness.

Les hele saken i papiravisa elller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.