10,7 mill kroner til Hamarøy

Cermaq vil plassere den nylig tildelte grønne konsesjonen i gruppe C i Hamarøy kommune, noe som gir en inntekt til kommunen på 10,7 millioner kroner.

- Hamarøy kommune har vært dyktig i å tilrettelegge areal for Cermaq sin virksomhet både på sjø og land. Vi har et godt samarbeid med Hamarøy kommune, og er glad for å kunne legge den nye konsesjonen til Hamarøy, sier Snorre Jonassen, regiondirektør i Cermaq Norway i en pressemelding fra selskapet.

 

 

 

Publisert
21. desember, 2015 klokken 13:53

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 21. desember, 2015 klokken 13:53
Oppdatert: 21. desember, 2015 klokken 13:55
næringsliv
Øko.net AS

Øko.net AS

Autorisert Regnskapsfirma med hovedkontor i Steigen. Avdelingskontor på Innhavet i Hamarøy Kommune.

Din bedrift her?Flere bedrifter

Cermaq Norway har planer om at den nye konsesjonen skal inngå i et nytt visningsanlegg der besøkende skal se få «state of the art» teknologi og også tradisjonelle merder. Fra et nytt besøkssenter på land vil besøkende bli orientert om lakseoppdrett, kunne følge drift på anleggene og ta båt ut for å besøke merder.

- Visningsanlegget i Økssundet vil bli et spennende tillegg til annen aktivitet i Hamarøy, og plasseringen nær fergesambandet til Svolvær gjør at anlegget vil kunne nå mange som besøker regionen, sier Snorre Jonassen.

Cermaq vil samarbeide med andre lokale aktører når de skal gå i gang med etablering av visningssenteret. Prosjektet vil blant annet involvere Hamsunsenteret og KUN. I tillegg vil Hamarøy kommune også være en nær støttespiller i det prosjektet.

Cermaq fikk også grønne konsesjoner i gruppe A og B og vil til sammen ha 13 grønne konsesjoner.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.