LAKS FRA TYSFJORD. Ellingsen Seafood er i gang med slakting av laks fra Tysfjord og er godt fornøyd med rekordhøye laksepriser om dagen. Samtidig planlegges dert brakklegging av hele Tysfjorden.

2000 tonn Tysfjordlaks slaktes

Ellingsen Seafood AS, med sine seks oppdrettslokaliteter i Tysfjord, er nå i full gang med slakting. Med rekordhøye laksepriser på over 70 kroner kiloen for storlaks, jobbes det nå på spreng for å få Tysfjordlaksen ut i markedet.

– Vi slakter fisk fra Tysfjord til gode priser. Den høye prisen skyldes delvis en svak krone og delvis lite fisk i markedet, fortellerdaglig leder Line Ellingsen.

Publisert
16. januar, 2016 klokken 17:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 16. januar, 2016 klokken 17:00
Oppdatert: 15. januar, 2016 klokken 21:18
opplevelse

Vestfjordseilasen

Star Star Star Star Star

Norges nest største seilas, fra Nordskot i Steigen og tvers over Vestfjorden til Kabelvåg.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

For med knapphet på laks, stor etterspørsel og svak krone har det på kort tid ført til en kraftig økning i lakseprisen, som i følge analytikere savner sidestykke i moderne norsk oppdrettshistorie, ifølge Dagens Næringsliv (DN).

Samtidig melder NRK Sapmi at både Ellingsen Seasfood og Nordlaks AS planlegger å brakklegge alle sine lokaliteter i Tysfjord på grunn av lakselus.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.