Ber om trygg vei

De myke trafikantene som ferdes fra Innhavet oppvekstsenter langs Finnøyveien mot industriområdet på Innhavet ønsker seg en liten gang- og sykkelvei som gjør at ferden blir tryggere.

Publisert
16. november, 2015 klokken 09:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 16. november, 2015 klokken 09:00
Oppdatert: 16. november, 2015 klokken 11:02
artikkel

For med både full barnehage og skole med til sammen nærmere 60 barn og unge, samt aktive turgåere mot Litjstraumen og Karpollen, er den økende tungtransporten langs veien bekymringsfull.

Nå vil de gjerne at man gjennom trafikksikkerhetsmidlene som kommunen kan søke hos Fylkesmannen, kan få til en mye tryggere og bedre løsning for de myke trafikantene.

–Om så ikke annet enn en smal gangvei som er adskilt fra selve veien, sier småbarnsmødrene Åse Mary Pettersen, Kine Pettersen og Iselin Fonnes.

Les saken i papiravisa eller eAvis

Ber om at noen tar ansvar. Småbarnsmødrene Åse Mary Pettersen, Kine Pettersen og Iselin Fonnes har til sammen ti barn i alderen 1 måned til 10 år. De ber kommunen som skolemyndighet ta ansvar for å få til en tryggere vei for de myke trafikantene langs Finnøyveien mot industriområdet på Innhavet.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.