Bogen liv laga

Dugnadsånd og samhold i Bogen

Publisert
28. april, 2011 klokken 12:38

Journalist Debattinnlegg av gunvor hekneby
Publisert: 28. april, 2011 klokken 12:38
Oppdatert: 28. april, 2011 klokken 12:54
artikkel

På slutten av møtet om eventuelt salg av Bogen skole, kom det frem uttalelser om manglende samhold og dugnadsånd i Bogen. Det er uheldig når også dette er det journalisten legger vekt på når møtet refereres i avisa.


Jeg har bodd i Bogen siden 1971 og ungene har hatt en flott oppvekst her. Selv var jeg engasjert i mange ulike aktiviteter når ungene vokste opp. Når ungene flyttet ut, ble engasjementet sterkere i forhold til aktiviteter utenfor Bogen, såsom korps, storband etc. Skolen var alltid et samlingspunkt for foreldrene og mye av samholdet var knyttet til aktiviteter der. Noe ble borte når skolen ble lagt ned! Men heldigvis er skolen i bruk på ettermiddagstid hele uka og brukere er fra hele kommunen. Men samhold har det vært og folk har stilt opp til dugnad i mange sammenhenger.


Her er noen eksempler slik jeg har opplevd det:


Skiløype utover Oternesset ble ryddet og målt opp slik at en kunne notere i distansekortet hvor langt en hadde gått. Vi hadde lokale skirenn og servering av vafler/kaffe/saft fra garasjen til Gunn og Tormod Simonsen


Gapahuk ble laget med rydding av sti ned til Leirvika (Krabbevika)


Ungdomslaget «Fløya» ble startet opp på nytt. Vi hadde revyer, teater o.l.


På Underås ungdomshus har det i mange år vært revyer til glede for mange.


Bogen barnehage ble startet opp av foreldrene rundt 1980. Lokalene var i Bogen skole, men det var massevis av dugnadsarbeid og barnehagen ble i mange år drevet av foreldregruppa. Da Bogen barnehage ble flyttet over i boligen der Rita Lorentzen nå bor, var det full oppslutning om maling og annet dugnadsarbeid av foreldregruppa. Da jeg kom tilbake som styrer i 1989, fikk jeg disponere kr 10.000 til innkjøp av gitar og rytmeinstrumenter. Det var penger foreldrene hadde samlet inn på ulike måter. Videre samlet de inn penger til utelekeapparater og reoler m.m. inne.


Bogen skole ble for noen år siden malt på dugnad av foreldre/andre! Kjempeinnsats!!


Markedsdagen i Bogen har vært i flere år med en flott innsats av mange i Bogen.


Båthavna er også et prosjekt som viser at det går an å få til noe i Bogen. Selv om det er en hard kjerne som står for det meste av arbeidet, stiller folk opp når de blir bedt om det (f.eks når det har vært utefester for å få inn penger til Båtforeninga).


Kapellet i Bogen har vært holdt i stand i de senere år nettopp fordi det er folk i kretsen som er villige til å gjøre en innsats.


Vi kom til Steigen for å være noen år og etter 40 år bor vi fortsatt i Bogen! Dugnadsånd og samhold er det her, selv om noen kanskje ikke har opplevd det!!


Gunvor Hekneby

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Bogen liv laga" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.