Er demokratiet på tur ut i Hamarøy?

Opprettelse av arbeidsgruppe samferdsel i Hamarøy. På kommunestyremøtet 17. desember 2015 ble det lagt fram forslag om opprettelse av en arbeidsgruppe som skal gi innspill til utviklingen av gode samferdselsløsninger for Hamarøysamfunnet i et helhetlig perspektiv.

Publisert
26. februar, 2016 klokken 00:47

Journalist Debattinnlegg av John-Ludvik Jakobsen
john-ludvik@hotmail.com
Publisert: 26. februar, 2016 klokken 00:47
næringsliv
Nordnorsk Ferdigplen A/s

Nordnorsk Ferdigplen A/s

Produserer ferdig plen for Nord-Norge

Din bedrift her?Flere bedrifter

Forslaget var opprinnelig at det skulle bestå av en representant for hvert av de politiske partier i kommunestyret med egen personlig vararepresentant.

Under møtet kom Venstres representant med et motforslag om at gruppen skulle bestå av de tre største partiene i kommunestyret, noe som etter debatt ble rettet til de fire størst partiene.

Hamarøy Kommunestyre består av seks partier med AP, Høyre, Venstre som de fire største. FrP og SV utgjør de to minste. Spesielt FrP har samferdsel som en av sine viktigste saker og brenner og jobber for at Norge trenger å blir forbedret innen alle former for samferdsel.

At et slikt forslag kommer opp under en behandling i kommunestyret er ikke uvanlig, men i dette tilfellet kan det minne om barns lek i sandkassen; "dere er for små til å leke sammen med oss".

Det er stilt spørsmål om det er lovlig å stille noen partier utenfor i en slik viktig sak, det er mange som er undrende til at et demokrati praktiseres på en slik måte. Her er det snakk om en forskjell på at samferdselsgruppen skal bestå av enten fire eller seks personer, hva i all verden er det å spare på å redusere denne med to personer?

I et fungerende demokrati skal flest mulig få være med på å styre ved å få si sin mening. I land som har andre styreformer, strupes demokratiet ved å redusere taleretten til sin befolkning, dette er blant annet å finne i regimer som har mer diktatoriske styreformer. Nå skal jeg ikke dra det så langt her ved å sammenligne med for eksempel kommunismen som styreform, men tankene dras uvilkårlig dithen....

John-Ludvik Jakobsen, leder Hamarøy FrP


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Er demokratiet på tur ut i Hamarøy?" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.