NAV–leder Berit Woie–Berg (tv) og flyktningkonsulent Liv Tove Arnøy orienterte om flyktningsituasjonen i kommunen under formannskapsmøtet i Steigen sist torsdag.

En flykningskonsulent på 50 flykninger

Formannskapet i Steigen går enstemmig inn for at Steigen kommune skal bosette inntil fem flyktninger i 2015, avhengig av boligsituasjonen i kommunen. IMDI har bedt kommunen om å ta imot og bosette ti flyktninger i 2015.

 

Publisert
16. mars, 2015 klokken 09:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 16. mars, 2015 klokken 09:00
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser

Kommunen har til nå bosatt 30 voksne personer og 20 barn, til sammen 50 personer. I tillegg kommer tre familier som har vært lenger enn fem år. Fra 2012 er det opparbeidet et overskudd på flyktningebudsjettene på vel 5,7 millioner kroner, og NAV–leder Berit Woie–Berg mener dette overskuddet bør settes på et fond slik at det kan dekke opp reduksjoner i stønaden 3. – 5. år.

–Det vurderes som uforsvarlig og urimelig å levere så store overskudd samtidig som tjenesten er underbemannet. I tillegg til boligmangel er også mangel på arbeidskapasitet en årsak til å begrense bosetting av flere. De fem flyktningene som vi foreslår å bosette er i henhold til budsjettet. Vi har 50 flyktninger og én flyktningkonsulent, og det er alt for lite. Overskuddet skal dekke tjenester som skal komme flyktningene til gode, og det er mye positivt som skjer, men vi har fremdeles mye ugjort, sa NAV–leder Berit Woie–Berg.
– Det er greit å vedta å ta imot fem flyktninger, men vi må kunne ta vare på dem. Og det er begrenset hva ett menneske klarer å håndtere. Vi kan ikke bare ta imot og ta imot, sa Elisabeth Hetzler (H).


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.