Språkutvalget for samiske språk har som oppgave å redegjøre for gjeldende ordninger, tiltak og regelverk knyttet til de samiske språkene, og vurdere hvordan disse kan tilpasses dagens organisering av offentlig sektor og sikre funksjonelle og likeverdige offentlige tjenester på samisk. Tysfjords egen Inga Lill Sigga Mikkelsen (i midten foran) er lulesamisk representant i utvalget, som hadde lagt sitt møte til Tysfjord denne uka. Her møtte de representanter fra ulike fagfelt i Tysfjord. Også ordfører i Hamarøy, Jan Folke Sandnes var til stede.

Et samisk paradigmeskifte?

Samisk språkutvalg hadde sitt første møte i lulesamisk område denne uka. Der fikk de mange gode innspill som vil tas med i det videre arbeidet når de skal legge frem sin innstilling til regjeringen i juni 2016.

Publisert
25. oktober, 2015 klokken 15:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 25. oktober, 2015 klokken 15:00
Oppdatert: 22. oktober, 2015 klokken 14:10
artikkel

–Vi fikk mange gode innspill og ting og tenke på, oppsummerte leder for utvalget og fylkesmann i Troms, Bård Magne Pedersen, som understreket at utvalget har et vidt mandat og ingen politisk bestilling.

Fra det kollektive til individnivå. Foruten ønsker om flere faste ressurser til den samiske barnehagen ved Árran og ved Drag skole, ser man kommunereformen som et gode for enda flere samer også utover Tysfjords grenser. Samisk språkkonsulent i Tysfjord, Lars Fillip Paulsen viste til at det i januar er ti år siden Tysfjord kommune ble innlemmet i samisk språkforvaltningsområde, uten at man føler at det har vært til så stor utvikling.

Les mer i papiravisa eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.