Sentralt sted. Hurtigruteanløp på Korsnes. Postkort, enerett Sverre Norman.

Et sentralt sted i Tysfjord

Da Korsnes fikk vei og ferjeleie

Selv om det ikke var vei til Korsnes annet enn sjøveien eller en gikk til fots langs bergene, sto allikevel Korsnes sentralt både med båttrafikk og hurtigruteanløp.

 

Publisert
09. april, 2016 klokken 18:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Åse Haraldsen Åse Haraldsen
Publisert: 09. april, 2016 klokken 18:00
næringsliv
Petas-Design

Petas-Design

Utvikling og utforming av reklame, markedsføring, profilering og visuell kommunikasjon innenfor trykte og digitale medier.

Din bedrift her?Flere bedrifter

Det ble dannet en privat veikomitè for bla at Korsnes skulle få vei, en plan som staten overtok og de startet i 1916 arbeidet som skulle knytte Korsnes til resten av området og bli et sentralt sted for veiforbindelsen i nord og ferjeleie Korsnes – Skarberget.

–Det startet med et lokalt og privat initiativ til etablering i 1904 av en veikomitè som ønsket å bygge vei fra Korsnes mot Storjord, forteller Tormod Bredesen fra Korsnes.

Les saken i papiravisa eller eAvisTegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.