Får mye kontakt Rådmann Oddbjørn Nilsen (t.v.) får nok mye med seniorrådgiver Robert Isaksen og Fylkesmann Hill–Marta Solberg å gjøre framover, for Tysfjord kommune blir en av fire kommuner i et eget nettverk for kommuner med særs anstrengt økonomi.

Fikk Fylkesmannen på besøk

Grunnen til at Tysfjord kommune havner på Robek–lista er den store ubalansen i drifta, og manglende evne til langsiktig planlegging. Det var beskjeden fra Fylkesmann Hill–Marta Solberg da hun sammen med seniorrådgiver Robert Isaksen gjestet kommunestyrets møte på Árran sist onsdag.

Publisert
05. november, 2015 klokken 23:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 05. november, 2015 klokken 23:00
Oppdatert: 05. november, 2015 klokken 15:08
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Etter en generell beskrivelse av hvordan Robek–lista oppsto gikk Hill–Marta Solberg grovt gjennom grunnen til at Tysfjord kommune nå blir å finne på denne lista igjen.
– Tysfjord er en tungdrevet kommune, folketallet har gått ned over en lang periode og dere har brukt opp alle oppsparte midler. Kommunen får trolig et akkumulert underskudd på nesten 45 millioner kroner i 2015, og i tillegg en kassakreditt på 80 millioner.

Les saken i papiravisen eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.