Steigen Taekwondo med lagleder Morgan Nygård (lengst til høyre) fortsetter å imponere. Klubben ble kåret til beste klubb i begge disiplinene forrige helg under Arctic TAekowondo Games i Harstad. Der vanket det pengepremier, diplom og heder fra blant andre den koreanske ambassadøren.

Fortsetter å imponere

Forrige helg ble fjorårets suksess Arctic Taekwondo Games arrangert på nytt. Denne gangen i Stangeneshallen i Harstad. Og utøverne fra Steigen fortsetter å imponere.

Publisert
05. november, 2015 klokken 10:31

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 05. november, 2015 klokken 10:31
Oppdatert: 05. november, 2015 klokken 10:38
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

I alt 88 deltakere var med og også denne gangen gjestet Den Koreanske Ambassadøren arrangementet i nord.

Hae-yun Park hadde sin første arbeidsdag etter å ha ankommet Norge kvelden før. Imponerende nok, men som han sa var dette arrangementet høyt prioritert. For stevnet er mye større enn bare et idrettsarrangement. Sør-Korea ønsker å markere og feire sin plass som permanent observatør i Arctisk Råd, men poengterte også at dette er nasjonalidretten til Sør-Korea og ambassadøren setter stor pris på at det utøves og trenes her i Norge også.

Arctic Taekwondo Games (ATG), samlet de 5 klubbene som opererer i nordregionen under Taekwondo WTF (World Taekwondo Federation), som er den Olympisk anerkjente stilarten.

Neste regionale mesterskap er i Steigen Allhus den 13.februar 2016, men først er det Norges Mesterskap den 21.november i Trondheim der Steigen Taekwondo har klart å kvalifisere tre utøvere til årets største høydepunkt. Der skal regjerende Norgesmester fra Steigen forsvare tittelen fra i fjor.

Les hele saken i papiravisa eller eAvis

 

Den Koreanske Ambassadøren gjestet arrangementet i nord. Hae-yun Park, hadde sin første arbeidsdag etter å ha ankommet Norge kvelden før. Han var imponert over det han så, blant andre fra Steigens utøvere.

Den Koreanske Ambassadøren gjestet arrangementet i nord. Hae-yun Park, hadde sin første arbeidsdag etter å ha ankommet Norge kvelden før. Han var imponert over det han så, blant andre fra Steigens utøvere.

Line Hønnas i tøff kamp. På stevnet ble det benyttet elektroniske kampvester som registrerer poengene automatisk. Dette har tidligere bare blitt benyttet på større nasjonale mesterskap tidligere. Nå har Steigen Taekwondo investert i egne vester til en verdi av nesten 60 000 kroner.

Line Hønnas i tøff kamp. På stevnet ble det benyttet elektroniske kampvester som registrerer poengene automatisk. Dette har tidligere bare blitt benyttet på større nasjonale mesterskap tidligere. Nå har Steigen Taekwondo investert i egne vester til en verdi av nesten 60 000 kroner.Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.