Streiker. Astrid Gælok, Margareth Jensen og Karin Jensen er tre ansatte ved Hamarøy Hotell (de tre andre organiserte var ikke med på bildet) som trodde de skulle på jobb sist helg, men det ble det ikke. Nå har de vært utenfor dørene og snakket med folk, som har sympati med de streikende, men som likevel synes at situasjonen er trist for alle parter, både ansatte, hotelleiere og gjestene.

Fullbooket hotell tømt for gjester

Hotellstreiken rammer hardt

Lørdag tas tredje gruppe av hotellansatte ut i den opptrappende hotellstreiken. Seks av dem som har holdt på i snart to uker, er på Hamarøy Hotell, som nå har tømt et fullt hotell, og må bare se på at både hotellgjester, ansatte og administrasjon blir stillbilder i en konflikt hvor ingen vil begynne samtale med hverandre.

Publisert
05. mai, 2016 klokken 22:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 05. mai, 2016 klokken 22:00
Oppdatert: 04. mai, 2016 klokken 12:48
artikkel

Seks av de femten ansatte ved Hamarøy Hotell er organiserte, og er nå i sin andre streikeuke.

Tre av dem var til stede da lokalavisa snakket med dem tirsdag. De er enige i at man bør justere lønna, og ha mulighet for lokale forhandlinger, men mener at alle blir tapere i en konflikt som denne. Og da spesielt små hotell som Hamarøy Hotell.

– Vi taper flere hundre tusen kroner, og nå ryker et eventuelt overskudd. Vi får håpe det går i null, sier hotelldirektør Simona Aasjord, som føler seg maktesløs i konflikten, hvor partene ikke engang etter snart to uker har nærmet seg dialog rundt forhandlingsbordet.

Les saken i papiravisa eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.