Sammen mot sentralmakta. Tormod Stensland(stående) fra Steigen var sammen med Torleif Engan (foran) mennene bak det svært godt besøkte folkemøtet om kommunestruktur på Innhavet tordag i forrige uke, der Per Gunnar Stensvaag holdt et engasjerende foredrag.

Grasrota vs sentralmakta

-Mange snakker om ”store og robuste kommuner” som om det står likhetstegn mellom stor og robust. Slik er det jo ikke, langt der ifra, slo Per Gunnar Stensvaag fast.

Publisert
26. juni, 2015 klokken 21:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 26. juni, 2015 klokken 21:00
Oppdatert: 25. juni, 2015 klokken 15:08
opplevelse

Istoppen i Helldalen

Star Star Star Star Star

Klatringen går bratt oppover og merkingen er tidvis dårlig. Helldalisen virker utilnærmelig der isbeen storslått ruver i 1351 meters høyde.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

- Lokal stolthet, sterk identitet, samhandling, trygge og gode tjenester, dugnadsånd og lokal medbestemmelse er langt viktigere, fortsatte SP-politikeren, flykapteinen og kommuneeksperten Stensvaag, som samlet fullt hus på folkemøtet på Innhavet nylig.

Les saken i papiravisa eller eAvisTegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.