Hær e vi, nu kjør vi!

Lattermusklene fikk trimmet seg da russen tok oss med på parodiske eventyr under årets russerevy i Hamarøy. 


Publisert
20. april, 2015 klokken 14:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Marie Bunes Marie Bunes
Publisert: 20. april, 2015 klokken 14:00
Oppdatert: 20. april, 2015 klokken 11:47
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Kultursalen i Hamsunsenteret var fullpakket da avgangselever fra studiespesialisering ved Knut Hamsun vgs holdt den første av vårens to forestillinger av russerevyen «Rus(s)politikk». Elevene parodierte både lærere og andre personer fra lokalmiljøet, til stor underholdning for publikum.

Lokale figurer
Det var duket for mange latterkuler da russen på godmodig vis parodierte kjente og kjære figurer i lokalmiljøet. Sigurd Winther, Elin Eidsvik, Rolf Steffensen og Asbjørn Davis var gjengangere i flere av sketsjene som russen hadde satt opp. Mens Sigurd Winther, spilt av Emil Klarer, skulle gå av med pensjon og forlate stillingen som rektor, gjorde Elin Eidsvik, spilt av Camilla Pedersen, seg klar for å overta. Men ikke før Sigurd fikk sunget sin egen klagesang, og oppfylt drømmen om å danse en heftig dans sammen med alle lærerne. Elin, på sin side, ble overtalt med store ord av ordfører Rolf Steffensen, spilt av Jørgen Steffensen, til å finne en «smaragd av en gråstein» som skulle overgå kampsteinen i kulturhuset Stormen i Bodø. Denne skulle være monumentet som markerte samlokaliseringen av blålysetatene for Hamarøy, Tysfjord og Steigen på Innhavet, en kamp som Rolf vant på tvilsomme premisser etter en intens diskusjon med en bonde fra Leinesfjord og s(i)amiske tvillinger fra Drag. Friluftlivslærer Asbjørn Davis, spilt av Knut Vangen, mistet elevene sine i en storm etter at han hadde lært dem å pakke sokker for langtur, og fant ingen annen «smaragd av en gråstein» enn den han hadde i skoen sin, til stor skuffelse for Elin. Dette og flere enkeltstående sketsjer, samt sang og dans, var en del av programmet til årets russerevy, som donerer overskuddet fra revyinntektene til Kreftforeningen.

Både barn, ungdom og voksne fant veien til Hamsunsenteret denne torsdagskvelden, og ekstra stoler hadde blitt satt frem for å få plass til alle de fremmøtte.

-Utrolig glad
Revysjef og russepresident Astrid Bredal Olsen forteller at de har fått god hjelp utenfra til årets russerevy, og at de startet med øvingen i mars og planleggingen i desember. Den siste uka har vært spesielt intens, men hun er svært fornøyd både med oppmøte og respons.

- Vi har jobbet hardt særlig den siste tiden for å få alt på plass, og jeg er utrolig glad for så godt oppmøte og at publikum likte revyen vår, forteller hun.

Russen tok seg også god tid til å takke alle som hadde hjulpet dem både med revyen og under studietiden, og en spesiell utmerkelse gikk til rådgiver Siv-Elin Øvrevold, som ble årets æresruss.

- Etter fredagens forestilling, som blir den andre og siste, går startskuddet for russefeiringen, forteller Bredal Olsen. Deretter bærer det «ut på eventyr», som russen selv sang i avslutningssangen, og en ny epoke venter etter tiden som videregående-elev.

Se bildegalleri her


Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.