Tverrfaglig arbeidsgruppe: F.v. Koordinator og psykiatrisk sykepleier Ingrid Kjevik, folkehelsekoordinator Ingrid Bergande og helsesøster Mallin Andreassen sitter i den tverrfaglige gruppa.

Kartlegger unges helse i Hamarøy

«Ungdata» er en spørreundersøkelse for elever i ungdomsskolen og videregående skole som tar sikte på å kartlegge den lokale oppvekstsituasjonen i et folkehelseperspektiv.

- En viktig undersøkelse som skal følges opp med tiltak hvis det viser seg nødvendig, sier koordinator i Hamarøy, Ingrid Kjevik.

Men minst 19 ungdommer faller utenfor undersøkelsen.

 

Publisert
18. mars, 2016 klokken 18:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Marie Bunes Marie Bunes
Publisert: 18. mars, 2016 klokken 18:00
Oppdatert: 17. mars, 2016 klokken 14:20
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser

Undersøkelsen retter seg inn mot flere områder i unges liv, blant annet skole, familie, venner og fritidsaktiviteter, samt helse, rus, kriminalitet og syn på framtida.

En utfordring for spørreundersøkelsen er hvordan ungdom som har kommet som innvandrere og flyktninger  til Hamarøy skal delta i undersøkelsen.

-        Språket er en utfordring her. Det er vanskelig å svare på spørsmålene dersom man ikke forstår betydningen av spørsmålene som stilles, sier Karoliussen, seniorrådgiver ved KoRus Nord.

Kjevik informerer om at dette er en problemstilling kommunen vil ta stilling til og avklare så snart som mulig.

Les saken i papiravisa eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.