Tirsdag var det folkehelsemarsj fra torget i Kjøpsvik til Dammen. Her ser vi unge og gamle trimmere samlet på trappa til skytterhuset. Inne på skytterhuset var det miniatyrskyting, fotballspill for de yngste og servering av vafler og kaffe.

La bilen stå…gå!

Folkehelseuka har blitt arrangert flere steder i Nord-Salten denne uka. I Tysfjord var det lagt opp til program både for små og store, og turgruppa i Kjøpsnes idrettslag holdt informasjonsmøte mandag, der de fortalte om turløyper og viste bilder fra områdets flotte natur.

Folkehelsekoordinator i Tysfjord, Henrik Beck Østergaard, forteller at dette var første runde i Kjøpsviktrimmen 2015. Nesten hver tirsdag fram til 30. juni arrangeres det turer i området ved og omkring Kjøpsvik. Trimmen avsluttes så 29. august med tur til Halls fortopp.

Nytt av året er barnetrimmen Kjøpsvikminitrimmen 2015. Etter forespørsel fra småbarnsforeldre vil man i vår kjøre fem kortere trimturer i nærområdet. Dette er lokale turmål beregnet på barnehageunger og elever i småskolen. Østergaard viser spesielt til ”ordførers tur” 3. juni som går til Sørliholla. Mer informasjon er å få på rådhuset i Kjøpsvik og på kommunens hjemmeside, forteller folkehelsekoordinatoren, som håper på god oppslutning både på den ordinære Kjøpsviktrimmen og barnetrimmen.

Folkehelseuka byr ellers på ungdomsarrangement i Stetindhallen fredag kveld og diverse aktiviteter i hallen lørdag formiddag både for barn og voksne. Søndag inviterer NPC-korpset til konsert sammen med Ballangen musikkforening.

Publisert
24. april, 2015 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Ingar N. Skogvold
ingar@nord-salten.no
Publisert: 24. april, 2015 klokken 08:00
Oppdatert: 23. april, 2015 klokken 14:02
opplevelse

Kystfolkets Helg

Star Star Star Star Star

Gjør dere klar for årets vakreste eventyr! 19-21. juli er det duket for Kystfolkets Helg i Helnessund.

Din opplevelse her?Flere opplevelser


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.