Langsteinen er flyttet

Tirsdag ettermiddag tok Langsteinen i Steigen et midlertidig farvel med plassen den har stått på i 1500 år, helt til den ramlet ned og knakk i tre deler som følge av kantklipping i sommer.

Publisert
18. desember, 2015 klokken 20:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 18. desember, 2015 klokken 20:00
Oppdatert: 17. desember, 2015 klokken 15:13
næringsliv
Steigen Vertshus AS

Steigen Vertshus AS

Hos oss kan du spise god mat og drikke hva du måtte ønske. Vi har åtte rom tilgjengelige for overnatting.

Din bedrift her?Flere bedrifter

Med ekspertenes argusøyne rettet mot seg fikk lokal bonde Per Harald Danielsen lirket stropper under den største delen av steinen, som det også var knyttet størst spenning til om de skulle klare å løfte, og forsiktig løftet den opp på tilhengeren – helt uten dramatikk.

Fagfolkene, var representert ved fylkesarkeolog Martinus Hauglid, fagleder for arkeologi ved Kulturminner Nordland, Trine Johnsen, og konservator Julia Holme Damman fra Tromsø Museum.

Til stede var også varaordfører Arne B Vaag som representant for Steigen kommune, Greta Sollid fra Steigen Historielag og Eva Ditte Donat fra Nordlandsmuseet. Etter at delene av Langsteinen var trygt plassert på tilhengeren ble de fraktet til et lager på Engeløya i påvente av en avgjørelse om dens framtidige skjebne.

Les saken i papiravisen eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.