Sofie, Emily og Kjersti lurer på hva slags egg som er gjemt i løvet.

Markering av verdensdagen for psykisk helse

Tross regn og vind fant mange veien til Finnøya forrige lørdag, da de tre kommunene markerte verdensdagen for psykisk helse.

Publisert
19. oktober, 2010 klokken 21:35

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 19. oktober, 2010 klokken 21:35
Oppdatert: 21. oktober, 2010 klokken 12:03
Desibelmåler
Populært med desibelmåler, hvor høyt kan du skrike? Det så ut til at ungene klarte å nå høyest på skalaen!
Koselig ved svartovnen
Ingrid Solvang stekte vafler ved gammelovnen og bød på en kaffeprat i gammelstua.
Populær hestekjøring
Hest og kjøring med vogn er alltid morro! Her er det Madikken ved Øverås Gård som drar lasset til stor glede for ungene.
opplevelse

Tre øyer på langs

Star Star Star Star Star

Like utenfor Nordskot i Steigen kommune er det et mylder av flotte øyer. Steigen Kystlag tok oss med på det som nå har blitt en tradisjon; Tre øyer på langs.

Din opplevelse her?Flere opplevelser


Dagen som ble arrangert for tredje gang på Finnøy ser ut til å få mer og mer oppslutning for hvert år.
- Det ser ut til at dagen begynner å feste seg hos folk og vi har hatt rundt 70 stykker innom idag, noe vi er godt fornøyde med, oppsummerte Bente Haukås og Marit Vardehaug som jobber med psykisk helsearbeid i henholdsvis Hamarøy og Steigen kommune. Dagen bød på uformelt samvær mellom barn og voksne. For de minste ble det mulighet for å kjøre med hest og vogn, i tillegg til natursti og bekymringsbål. Varm suppe ble servert rundt bålet og nystekte vafler på svartovnen ble servert inne i gammelstua.  Der satt også Lillian Kristensen og vevde filleryer, til stor inspirasjon for store og små mens Iris Nilsen og Ingrid Solvang sto for  kaffe og vaffelserveringa.
Verdensdagen feires over hele verden og har som mål å øke åpenheten om psykisk helse. I år var temaet psykisk helse på arbeidsplassen.
- Arbeid er som oftest positivt for den psykiske helsen. Det kan bidra til felleskap, mening i tilværelsen og økonomisk trygghet som beskytter mot psykiske helseplager. Økt åpenhet og endring i holdninger rundt psykiske helseproblemer, samt økt sysselsetting er derfor de viktigste forebyggende tiltakene vi kan stimulere til, sier Bente Haukås.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Markering av verdensdagen for psykisk helse" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.