Ungt og gammelt i moderne fagmiljø. I elektro-/automasjonsavdelingen. Fra venstre foran tidligere lærling Hårek Hanssen (23), bak; arbeidsleder Jan Erik Nilsen (15 år i bedriften) også han tidligere lærling i bedriften, Knut Hilmar Nilssen (snart 40 år i bedriften), lærling Henrik Dahlhaug Molvik (3 uker), Trygve Pedersen (fire måneder), Ronny Nilssen (36) og Jakob Westgård (21). Begge har vært lærlinger. Elfinn Pedersen snek seg ut av bildet, men har jobbet i 32 år ved Norcem.

Norcem – en viktig utdanningsbedrift

Mange bedrifter i Nordland har behov for flere ansatte, men sliter med å få søkere som har de kvalifikasjonene bedriften trenger. Med rett kompetanse på rett plass, kan man ansette flere. Slik hjørnesteinsbedriften i Tysfjord, Norcem, i dag gjør.

Publisert
13. desember, 2015 klokken 15:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 13. desember, 2015 klokken 15:00
Oppdatert: 10. desember, 2015 klokken 14:36
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

I 2016 kan Norcem Breivik feire sine første hundre år, to år senere følger Norcem Kjøpsvik. Den snart hundre år gamle hjørnesteinsbedriften i Tysfjord, med sine rundt 110 ansatte, er helt avhengig av kvalifisert kompetanse på rett sted og gjennom lærlingordningen kan bedriften lære opp nettopp fremtidig kvalifisert og stabil arbeidskraft.

– Per i dag har vi ni lærlinger fordelt på fem stykker i kjemiprosessfaget, i automatiseringsfaget, en i industrimekanikerfaget og en i fjell- og bergverksfaget, sier personalsjef Kjell Hugo Solheim.

Les mer i papiravisa eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.