Opplevelsesrik aktivitetsdag

Frivilligsentralen i Hamarøy inviterte alle grunnskoleklassene i kommunen til aktivitetsdag på Stall Eivik 2. og 3. mai. Tirsdag var det 1. - 5. klasse sin tur, og det ble en opplevelsesrik og vellykket dag med blant annet hesteridning, lasso- og hesteskokasting, grilling, klatring, turer og kos med kaniner og hunder.

Publisert
08. mai, 2016 klokken 16:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Marie Bunes Marie Bunes
Publisert: 08. mai, 2016 klokken 16:00
Oppdatert: 04. mai, 2016 klokken 13:04
folkets bilder
Morgenstemning

Morgenstemning

Foto: Rune Andre Nilsen

Det var Frivilligsentralen i Hamarøy ved daglig leder Jannita Olvik som tok initiativ til de gratis aktivitetsdagene med bakgrunn i et prosjekt som skal bidra til å bekjempe barnefattigdom.

- Tanken er at barna skal få mulighet til å være med på aktiviteter uavhengig av foreldrenes økonomi. Alle grunnskoleklassene i Hamarøy ble invitert, og alle har deltatt utenom to klasser som ikke hadde anledning. Vi ønsket å satse bredt fremfor tiltak mot spesielle målgrupper, fordi det da kan føre til stigmatisering. Det har vært utrolig flotte dager, og det er fantastisk å være her hos Andrine, Svein og Iver på Stall Eivik, sier Olvik.

Les mer i papiravisa eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.