Et avansert stykke. Både skuespiller Sofie og instruktør Kjersti, mener de har valgt seg et avansert og spennende stykke. De gleder seg til å stå på scenen.

Premiere og teaterfestival

"Tabula Rasa" er å se på en scene nær deg onsdag 8. april. Deretter tar de unge skuespillerne med seg skuespillerevnene til Mo i Rana for å delta i en spennende konkurranse i slutten av måneden.

Publisert
06. april, 2015 klokken 08:00

Journalist
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Karoline O. A. Pettersen
karolinepet@gmail.com
Publisert: 06. april, 2015 klokken 08:00
Oppdatert: 04. april, 2015 klokken 10:56
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Til Bø ungdomshus ønskes publikum velkommen kl.19.00, 8.april. Her skal de elleve jentene som utgjør Bø Ungdomsteater fremføre «Tabula Rasa», et stykke som handler om det å flytte til en ny plass, og utfordringene som kommer med.

Etter det gjengen mener skal bli en storartet premiere, tar Bø Ungdomsteater i år med seg skuespillerevnene til Mo i Rana, hvor de på Den unge scene skal vise stykket for andre teaterglade, samt se andre ungdommer spille fra forskjellige lag i Nordland. Et par lag går videre fra denne konkurransen til Oslo i neste omgang, så jentene tar med seg mot og fokus til Mo.

Stykket handler om tre søsken på mellom 13-16 år som flytter til en ny plass. Det er ikke så enkelt for de tre å starte på nytt, tilpasse seg, eller å få seg venner blant annet, sier Sofie Slettvoll, som blant annet skal spille et gjenferd i stykket.

Instruktør Kjersti Olsen mener at stykket de har valgt seg, var et av de mest avanserte blant dem de kunne velge mellom. Det er skrevet av Agate Øksendal Kaupang (20) fra Kristiansand, som delte en 1. plass med dette stykket i årets dramatikkkonkurranse ved DUS. 
- Stykket er nok det mest ambisiøse vi har gitt oss ut på. Det har mye psykologi i seg, så jentene har vikrelig fått noe å bryne seg på, men nå begynner de å bli proffe, så dette skal gå helt strålende, smiler Kjersti.
- Nå gleder vi oss masse til premeiere og til å delta på DUS. Det er første gang vi deltar på noe slikt, så det blir både spennende og lærerikt, avslutter hun.

 

 Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.