Vi vil ha større skolebuss! Det er det unisone kravet fra innbyggerne på Nordbygda. Aileen Emilie Knutsen (t.v.) og Susanne Samuelsen (t.h) holder skiltet med den tydelige beskjeden til politikerne i fylkeskommunen. Sammen med Joakim helland Olsen (t.h) er de tre av 17 berørte skoleelever i Nordbygda. - Det er dumt at vi må vente en halvtime fordi vi kommer så tidlig. Før kom vi bare ti minutter før skolen begynte, forteller de.

Provoserte hele Nordbygda

I Nordbygda på Hamarøy er befolkningen kraftig provosert og fortvilet over fylkeskommunens nye bussordning for skolebarna.

Publisert
17. oktober, 2015 klokken 14:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Marie Bunes Marie Bunes
Publisert: 17. oktober, 2015 klokken 14:00
Oppdatert: 15. oktober, 2015 klokken 15:22
opplevelse

Istoppen i Helldalen

Star Star Star Star Star

Klatringen går bratt oppover og merkingen er tidvis dårlig. Helldalisen virker utilnærmelig der isbeen storslått ruver i 1351 meters høyde.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Mellom 60 og 70 innbyggere møtte opp på Tranøy for å markere motstand mot den nye ordningen, som gir nesten alle Nordbygda-elevene en halvtime lengre skoledag.

Les saken i papiravisa eller eAvisTegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.