Frykter for framtida: Daglig leder i Taste of North, Sigurd Rydland, mener politiske føringer gir grunn til å bekymre seg for framtida. Men i år kan sjømatbedriften glede seg over rekordomsetning. Her er Rydland i produksjonslokalene med en av bedriftens merkevarer, nemlig lutefisk, som de har produsert 250 tonn av hittil i år

Rekord i år, men frykter framtida

Sjømatprodusenten og hjørnesteinsbedriften Taste of North kan i år vise til rekordstor omsetning. Men politiske rammebetingelser truer bedriftens og distriktenes fremtid, mener daglig leder Sigurd Rydland.

 

 

 

 

Publisert
10. desember, 2015 klokken 23:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Marie Bunes Marie Bunes
Publisert: 10. desember, 2015 klokken 23:00
Oppdatert: 10. desember, 2015 klokken 14:23
næringsliv
Steigen Vertshus AS

Steigen Vertshus AS

Hos oss kan du spise god mat og drikke hva du måtte ønske. Vi har åtte rom tilgjengelige for overnatting.

Din bedrift her?Flere bedrifter

Sjømatbedriften lokalisert på Korsnes i Tysfjord tipper i år en rekordstor omsetning på 25 millioner kroner, ifølge Rydland. De er en av landets største lutefiskprodusenter, og eksporterer til Den Dominikanske Republikk, Kina, Israel og land i Afrika, og har i sesong en arbeidsstokk på 17-18 personer. Men både nasjonale og lokale politiske føringer skaper en usikker framtid for næringsutviklingen.

Les saken i papiravisa eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.