Spesialintervju. Are Markku i 8. klasse har praksis i NRK Sápmi og fikk intervjue Sametingspresidenten under besøket på skolen.

Sametingspresidenten på besøk

Mandag besøkte Sametingspresident Aili Keskitalo og hennes rådgivere Tysfjord. Hovedmålet var et politisk møte mellom Sametinget og Tysfjord kommune om samarbeidsavtalen for bruken av tospråklighetsmidlene.

Publisert
18. februar, 2016 klokken 22:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 18. februar, 2016 klokken 22:00
Oppdatert: 19. februar, 2016 klokken 08:43
opplevelse

Dronningruta over Fløya

Star Star Star Star Star

Dronningruta er rundt 10 km lang og går fra Skånland (ca 2 km fra Bogen) til Holkestad.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Men før møtet inviterte kommunen til en runde i Drag-samfunnet med besøk på skolen og i den kommunale barnehagen, til Dragstunet og Tysfjord Asvo og med lunsj i kirkegammen i aktivitetsparken.  Og for Keskitalo var det som å komme hjem til Tysfjord. Hun har i 25 år vært gift med en Tysfjerding og møtte mange kjente ansikter og venner på sin besøksrunde.

I det politiske møtet på slutten av dagen la presidenten frem en rykende fersk evaluering fra språkutvalget, og kunne røpe at det blir endringer.

Les saken i papiravisa eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.