Kultursalen i Hamsunsenteret var omgjort til et formelt møterom med FN-flagget i sentrum, og det samme var møterommet i cafèen på HIS. Med dresskode for både elever og lærere og strenge debattregler, imiterte rollespillet gangen i de faktiske møtene i Sikkerhetsrådet i New York

Skoledag som dresskledd diplomat

Forrige tirsdag var det duket for møte i FNs Sikkerhetsråd på Hamarøy. Elever ved Knut Hamsun videregående skole bekledde rollene som diplomater fra 15 land, og en hel skoledag var avsatt til å diskutere situasjonen i Syria og kampen mot IS.

Publisert
18. november, 2015 klokken 22:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Marie Bunes Marie Bunes
Publisert: 18. november, 2015 klokken 22:00
Oppdatert: 17. november, 2015 klokken 10:00
næringsliv
Coop Steigen SA

Coop Steigen SA

Avd. Leinesfjord- tlf. 757 78 103
Avd. Leines- tlf. 757 78 434
Avd. Nordfold- tlf. 757 79 108

Din bedrift her?Flere bedrifter

Elevene hadde brukt to-tre uker på å forberede seg til møtet, og måtte sette seg grundig inn i argumentasjonen til de ulike land for å kunne diskutere agenda på møtet. Ikke minst måtte man forsvare posisjonen til det landet man selv representerte, og peke på svakheter og mangler i andre lands resonnement.

Ville de klare å enes om et resolusjonsforslag til det beste for det syriske folk? Hva med kampen mot IS og andre ekstremistgrupper?

Etter endt dag var elevene enige om at dagens møte i Sikkerhetsrådet var en lærerik opplevelse.

- Det er veldig bra. Vi får sette oss i en dagsaktuell krise, og lærer mye om hvordan saker tas opp og diskuteres i verdens største råd, Sikkerhetsrådet. Vi lærer også mye ved å være representant for et land og forstå den posisjonen det har, sier Solhaug.

I dypt alvor. Elevene ved Knut Hamsun skole fikk kunnskap om Sikkerhetrådets arbeid fra innsiden ,da skolen brukte en hel dag på FN-rollespill.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.