Snart klart for vigsling

Ingar og Anna Kuoljok har sammen med Sander Andersen og mange andre stått på de siste dagene for å få kirkegammen på Drag ferdig til biskopens vigsling. Gammen vil kunne romme 40-50 personer, men både vigslinga og barnedåpen vil nok trekke flere enn det.

– Det er mulig vi må dele det opp så alle får komme inn, sier Kulojok innimellom lemping av torv og siste innspurt.

Publisert
26. august, 2015 klokken 14:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 26. august, 2015 klokken 14:00
Oppdatert: 20. august, 2015 klokken 15:01
folkets bilder
Mikkel rev

Mikkel rev

Foto: Trude Markussen

Søndag 30. august vil biskop Tor B. Jørgensen foreta vigsling etterfulgt av dåp og kirkekaffe i stor-lavvo.  Litt av bakgrunnen for å sette opp en slik jordgamme er å ta det kirkelige ut til der folk ferdes og spesielt knyttet til samiske tradisjoner og liv. Gammen vil bli låst, men man kan enkelt få utlevert nøkkel.

– Vi har fått støtte fra Sametinget, Nordland fylkeskommune og Tysfjord kommune, samt bidratt selv både økonomisk og med arbeid, forteller Kuoljok, gründer av og leder i Foreningen Buolvas buolvvaj- Fra generasjon til generasjon, som ble stiftet for snart fem år siden. Fred, identitet og å forene tradisjoner er drivkraften bak kirkegammen og vil være et lite sted man kan søke ro i når man trenger noe annet enn en stor kirke eller et forsamlingshus.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.