Steigen får vinmonopol

Styret i Vinmonopolet vedtok i dag torsdag og åpne vinmonopolutsalg i Leinesfjord.

– Dette er en glad dag, som vi har jobbet med over tid og drevet litt lobbyvirksomhet for, sier en meget glad ordfører Asle Schrøder.

Publisert
12. november, 2015 klokken 14:59

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 12. november, 2015 klokken 14:59
Oppdatert: 12. november, 2015 klokken 15:19
næringsliv
Petas-Design

Petas-Design

Utvikling og utforming av reklame, markedsføring, profilering og visuell kommunikasjon innenfor trykte og digitale medier.

Din bedrift her?Flere bedrifter

Dermed kan det første polutsalget i Nord-Salten muligens åpne sine dører allerede til sommeren.

–Ja, går alt etter planen vil vi kunne åpne dørene da, sier ordføreren.

–Hvor blir det plassert?

–Det blir i Leinesfjord, men eksakt hvor er vi ikke sikre på enda. Noe nybygg blir det nok ikke snakk om, til det blir det for lite. Vinmonopolet har sine vurderingskriterier og har lagt til grunn både geografi og næringslivets omsetningstall, sier ordføreren, som altså fikk gla`nyheten idag av pressesjef i Vinomonopolet Jens Nordalhl.

Dermed kan Steigenværingene og andre i Nord-Salten etter all sannsynlighet få kjøpe juledrammen hjemme til neste jul.

Med alternativ reisevei på 140 – 160 km til Fauske er det derfor Vinmonopolets vurdering at en kategori 1-butikk i Leinesfjord vil være et godt tilbud til hele kommunens befolkning som teller ca. 2.500 innbyggere i 2015.

- Setter vi passerspissen i Leinesfjord og slår en ring på 30 km finner vi altså en årlig handel på 100 millioner kroner. Ingen andre steder i Nord-Salten har tilsvarende handelsvolumer innenfor samme omkrets. Steigen har også et betydelig oppsving i handelen om sommeren, skriver Vinmonopolet på sine nettsider.

 


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.