Stenger kirker Hege Kr. Lind (t.v.), som er leder i Steigen Kirkelige Fellesråd, og kirkeverge Yvonne Jacobsen legger ned drifta av Steigen kirke på Engeløya og Leiranger kirke på Leines fra kommende mandag og ut året grunnet budsjettkutt.

Stenger to av tre kirker i Steigen

Steigen Kirkelige Fellesråd (SKF) vedtok på et ekstraordinært møte tirsdag denne uka å stenge Steigen og Leiranger kirke for all aktivitet fra kommende mandag og ut året.

All kirkelig aktivitet vil dermed bli overtatt av Nordfold kirke.

Publisert
18. januar, 2016 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 18. januar, 2016 klokken 08:00
Oppdatert: 14. januar, 2016 klokken 14:33
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser

Årsaken til det drastiske vedtaket er at politikerne i desember kuttet 150.000 kroner i SKFs midler i budsjettet for 2016.

Varaordfører Arne B. Vaag (V) var også med i møtet som kommunens representant, men kunne bare konstatere at det ikke er mulig å tilføre ekstra midler til SKF da budsjettet for 2016 er ”spikret”.

Les saken i papiravisa eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.