Hjemmelaget på tradisjonsmesse: På Trivselsstua fant man mye flott på årets julemesse. Fire strikkekyndige damer viser frem noe av det de har laget selv. F.v: Toril Sivertsen, Kjellaug Adolfsen, primus motor bak julemessa Olaug Vinje og Jenny Roarsen.

Tradisjonsmesse i Trivselsstua

Den sosiale trivselsgraden blant de som tok turen innom julemessa på Hamarøy Bygdeheim var høy, selv om antall besøkende ble litt lavere enn man håpte på.

Publisert
29. november, 2015 klokken 10:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Marie Bunes Marie Bunes
Publisert: 29. november, 2015 klokken 10:00
Oppdatert: 26. november, 2015 klokken 13:46
opplevelse

Vestfjordseilasen

Star Star Star Star Star

Norges nest største seilas, fra Nordskot i Steigen og tvers over Vestfjorden til Kabelvåg.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Et godt formål. Det har blitt en mangeårig tradisjon at Bygdeheimen på Hamarøy arrangerer julemesse i Trivselsstua i førjulstida. Olaug Vinje er ildsjel og primus motor bak messa, som har blitt arrangert i 15-20 år.

- Overskuddet fra julemessa går til turer for beboere på Bygdeheimen og noen av de eldre som bor i omsorgsboliger. I desember skal vi på tur til Tranøy, forteller Vinje, som jobber som aktivitør på Bygdeheimen. Trivselsstua blir også brukt til å arrangere blant annet Bingo og andakt. Hun tror julemessa er et viktig sosialt tiltak for de eldre.

Les saken i papiravisa eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.