Lære for livet. - De første ukene var det uvant å bo alene. Etter hvert blir det en frihet, og noe du lærer mye av, forteller Amalie Skogvold fra Kjøpsvik.

Trygt og trivelig

Søknadsfristen for videregående utdanning nærmer seg. Men hvorfor velge bygda framfor byen? Lokalavisa har snakket med tre elever som gjorde nettopp det.

Publisert
14. februar, 2016 klokken 09:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Karianne Sørgård Olsen Karianne Sørgård Olsen
Publisert: 14. februar, 2016 klokken 09:00
Oppdatert: 11. februar, 2016 klokken 14:13
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Eline Sofie Svendgård, Amaile Skogvold og Andrea A. Ørnhaug kommer fra ulike steder og har valgt ulike studieretninger. Felles er at de har valgt å flytte til Hamarøy for å gå på videregående skole, og at de ikke angrer på det.

Amalie fra Kjøpsvik går studiespesialiserende, og valgte Knut Hamsun videregående av flere grunner:

- Jeg hadde hørt mye fint om skolen og miljøet på Oppeid av tidligere elever. Jeg fikk et inntrykk av at skolen var liten og trygg, med et miljø hvor alle ble inkludert. Jeg hadde også hørt at skolen hadde flinke lærere med god erfaring og gode fagkunnskaper – noe jeg har fått bekreftet ved å gå her, forteller hun.

Les saken i papiravisa eller eAvis


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.