Tapte kampen: Hagbard (Benjamin Uno Hind, t.h) tapte til slutt kampen mot kongens mange krigere etter avsløringen om rømningsplanene. Kong Sigar (Gudmund Gulljord) utviser ingen nåde og Signe (Ellinor Staurbakk) blir fortvilt vitne til farens dom over hennes elskede, og må holdes tilbake av vaktene. Dronning Ålov (Nina Einarsen) skjønner alvoret og forsøker senere å advare kongen mot konsekvensene.

Verdig på Vollmoen

Steigen Sagaspill feiret 30 år med en jubileumsforestilling som steigværingene kan være stolte av. Kjærlighetsdramaet om Signe og Hagbard ble levendegjort med flere gode rolletolkninger og en imponerende stab av statister, kor og orkester som satte rammene for en helhetlig sagaspillopplevelse, nærmest som en reise tilbake i tid.

Les hele saken i kommende fredags papiravis eller eAvis

Publisert
27. juli, 2015 klokken 22:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Marie Bunes Marie Bunes
Publisert: 27. juli, 2015 klokken 22:00
Oppdatert: 28. juli, 2015 klokken 09:40
Startdans
Ubekymret dans: Signe (Ellinor Staurbakk, med rødt midjebelte) danser glad og ubekymret før det store dramaet utspiller seg.
Tingfolket
Tingfolket kommer
Velkommen til Vollmoen
Staselige barn: Disse staskledte barna var blant de mange statistene som ønsket publikum velkommen til Vollmoen på dagen for jubileumsforestillingen.
Tre generasjoner
Tre generasjoner på sagaspill: Vivi Ylvisåker (t.h) er opprinnelig fra Steigen og nå bosatt i Sogndal. Hun fikk med seg datteren Kristin Ylvisåker, og barnebarna Eline (t.v) og Emma, alle tre bosatt i Sogndal og nå på sommerferie i Steigen. De var skjønt enige om at årets sagaspill var en flott forestilling.
Vollmoen
Stående applaus: Steigen Sagaspill om Hagbard og Signe 2015 mottok stående applaus for sin 16.forestilling, 30 år etter jomfruforestillingen i 1985. Både regissør, skuespillere og de 150 frivillige har gjort en formidabel jobb, og Steigværingene har all grunn til å være stolte.
Ulvhild og Hagbard
Hjelpes av Ulvhild: Etter at Hagbard (Benjamin Uno Hind) er bortvist fra tinget, drar han til kongssøsteren Ulvhild (Maria Almli) for å be om hjelp og råd til hvordan han kan komme i kontakt med Signe igjen.
Sønn og datter
Sterk kvinne: Kongssøsteren Ulvhild (Maria Almli) forsøker forgjeves å få broren kong Sigar (Gudmund Gulljord) til å innse brutaliteten og råskapen i hans tradisjonsbundne bestemmelse.
Ungt vennskap
Fra ungt vennskap....: Signe (Live Husøy Larsen) og Hagbard (Brage Hind) knytter nære vennskapsbånd som barn...
Velkommen tilbake
Varm velkomst: Kong Sigar (Gudmund Gulljord) ønsker høvdingesønnen fra Vågan, Hagbard (Benjamin Uno Hind) varmt velkommen idet sistnevnte vender tilbake etter flere år utenlands.
Jomfruburet
Gjenforent: Hagbard (Benjamin Uno Hind) har, gjennom kreativ forkledning som høvdingedatter, klart å komme seg inn i jomfruburet til Signe (Ellinor Staurbakk) og gir seg til kjenne for henne.
Kamp
Kjemper for livet – og Signe: Hagbard (Benjamin Uno Hind) må slåss mot kongens menn etter at Beret har avslørt rømningsplanene.
Fornøyd
Fornøyd: Rakel Stemland, manusforfatterens datter, har vært på mange av sagaspillene og var godt fornøyd med årets jubileumsforestilling: - Jeg synes det var veldig bra, alt i alt. Av og til var kor og musikk ikke helt samstemt, det er det eneste jeg har å «pirke» på. Men totalt sett er jeg kjempefornøyd, og nærscenene mellom skuespillerne var veldig fine. Det snurrende jomfruburet var også en artig vri, det har jeg ikke sett før, forteller hun. Her avbildet med familie.
Ofrer
Blot for gudene: Kong Sigar (Gudmund Gulljord) leder offerfesten til ære for gudene.
Sjarmerer
Sjarmerende høvdingesønn: Hagbard (Benjamin Uno Hind) sjarmerer både Signe (Ellinor Staurbakk) og barn og voksne på tinget når han selvsikkert gjør sin entre.
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser


Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Ny veterinær i Steigen

Rita Brendryen fra Folldal i Hedmark er tilsatt som veterinær i Steigen, og erstatter dermed David Norheim som har sluttet.
- Jeg har egentlig ventet i drøyt 14 år på at en av veterinærene på hjemplassen min skulle gi seg så jeg kunne få praktisere der, men de gir seg jo aldri. Men nå kan de bare ha det så godt, for nå er det for seint. Jeg har grodd fast i Nord-Norge etter å ha bodd her i åtte år, og har fått både midnattssola og mørketida inn i systemet mitt, smiler den nytilsatte veterinæren, som ble presentert for bønder i Steigen og Hamarøy sist helg.

Les mer i papirutgaven eller e-avis

Ny veterinær i Steigen

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Karoline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

Foto: Karoline O.A Pettersen


Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Programmet var stramt da biskop Tor B. Jørgensen med følge startet visitasen i Tysfjord denne uka. I går kveld onsdag møtte han ungdommer i Kjøpsvik på ungdomsklubben og programmet fortsetter i helga.

Les mer om bispevisitasen i papirutgaven eller på e-avis.

Biskopen møtte de unge i Tysfjord

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.