Bilder utlånt av Andreas Altermark.

”Mot slaktevekt” blir film

Det er nå klart at innspillingen av Geir Magne Pedersens ”Mot slaktevekt” skal bli film. Innspillingene starter neste sommer, med blant andre Nils Ole Oftebro i hovedrollen.

Publisert
09. august, 2009 klokken 19:06

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 09. august, 2009 klokken 19:06
Nils Ole Oftebro som postmann i filmen.
opplevelse

Vestfjordseilasen

Star Star Star Star Star

Norges nest største seilas, fra Nordskot i Steigen og tvers over Vestfjorden til Kabelvåg.

Din opplevelse her?Flere opplevelser


- Allerede i slutten av juli filmet vi to scener med Nils Ole Oftebro, blant annet prologen som innleder filmen. Den skal vi redigere og bruke som introduksjon når vi skal søke om finansiering til prosjektet, sier Andreas Altermark som skal være regissør for filmen.
For det koster å lage film. Altermark regner med at de trenger minst en million kroner for å få filmen ferdig, men da blir det også gjennomprofesjonelt i alle ledd. Egentlig skulle News On Request (NOR) produsere filmen, selskapet som blant annet har filmet Himmelblå, men en kunstnerisk uenighet med NOR gjorde at Andreas Altermark og Vegard Dypvik startet et eget produksjonsselskap som de har kalt Morrdi Produksjon. Vegard skal være produsent, og så leier de NOR til selve filmingen.

 

Det var høsten 2008 at de for alvor begynte å diskutere mulighetene for å lage en novellefilm av ”Mot slaktevekt”, teaterstykket som ble en gedigen suksess, og som ble vist i en rekke land, blant annet på en internasjonal amatørteaterfestival i Sør-Korea. Ballen rullet, og snart var de fleste brikkene på plass. Nordnorsk filmsenter har støttet omarbeidingen av manuset fra teater til film, og Altermark håper at de vil være med videre. Filmen skal være ferdig til årsskiftet 2010/2011, og det skal spilles inn noen scener i vinter, men hovedfilmingen vil bli lagt til neste sommer. Så kommer etterarbeidet med blant annet klipping og redigering.
- Vi har en del navn på blokken når det gjelder hovedrollene, alle profesjonelle skuespillere, men vi kan ikke gå ut med navn enda. Og vi kommer til å bruke lokale krefter som statister, sier Altermark.
- Hva handler filmen om?
- Som teaterstykket handler det om to personer som diskuterer noe fryktelig de har gjort, og som de angrer på. Og diskusjonen gjentar seg hele tiden, men på forskjellige plasser. I filmen mest på Engeløya, men egentlig hvor som helst. Mer kan jeg ikke si nå. Men det blir spennende, og jævlig artig å lage film, sier Andreas Altermark som blant annet hadde regien på sagaspillet Hagbard og Signe for to år siden.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "”Mot slaktevekt” blir film" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.