Kongeskipet Norge har ankret opp, og Dronninga ankommer Hellmobotn, smilende og hilsende til de som virkelig fikk overraskende besøk av Dronning Sonja en tidlig lørdagsmorgen. Foto: Heidi Andersen

Dronning Sonja på fjelltur i Hellmobotn

Sist lørdag fikk Hellmofolket i Tysfjord storfint besøk da Kongeskipet ség inn Hellmofjorden med Hennes Majestet Dronning Sonja (74) ombord.

Publisert
02. august, 2011 klokken 12:31

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 02. august, 2011 klokken 12:31
Oppdatert: 03. august, 2011 klokken 11:14
Fotograferte hverandre
Dronning Sonja er en aktiv fotograf, og her fotograferer hun noen av ungene som hadde ventet i timevis på at Hennes Majestet skulle komme tilbake fra sin høyst private fjelltur. Foto: Aline Mikkelsen
opplevelse

Vestfjordseilasen

Star Star Star Star Star

Norges nest største seilas, fra Nordskot i Steigen og tvers over Vestfjorden til Kabelvåg.

Din opplevelse her?Flere opplevelser


Kongeskipet ankret opp ved Hestnes fredag kveld og det kongelige følget gikk i land ved ti tiden lørdag morgen. Dronningen hilste hyggelig på folk før hun med et vandrefølge på rundt ti personer tok seg oppover fjellsiden.
- Vi trodde først at de hadde tenkt seg innover mot canyonen, men etter hvert som timene gikk forsto vi at Dronningen hadde gått opp på fjellet og innover mot riksgrensen, forteller Heidi Andersen, som var en av flere som fikk et kort men hyggelig møte med Dronning Sonja.
- Hun kom ned fra fjellet i rundt halv ni tiden på kvelden og jeg er mektig imponert over hvor sprek hun er. Hun så ikke engang sliten ut, forteller Andersen.
Dronningen gikk altså Norge på tvers, der landet er på sitt smaleste. I luftlinje er det bare 6,2 kilometer, men turen opp er på rundt 13 kilometer i et til dels svært krevende fjellterreng. Stien preges av partier med bratt stigning, langs kanten av canyonen "Ávttje".

Fotograferte

Flere av ungene ventet hele dagen i håp om å få et glimt av Norges dronning, og da hun endelig kom tilbake utpå kvelden tok hun seg tid til å snakke med dem og tok også bilder av ungene, flere av dem utpå fjorden i båt. Ingen tvil om at Hellmobotningene og andre fjellfolk fikk en ekstra god opplevelse denne dagen, med celebert dronningbesøk. Til tross for overskyet vær med litt tunge skyer på fjelltoppene, så det ut til at Dronningen som alltid var i storform, smilende til folket. Og som en ekstra hilsen fra Hellmofjorden kretset en kongeørn et par runder over kongeskipet, idet det satte kursen ut fjorden.
Så langt Lokalavisa kjenner til var det ingen lokale guider med i det kongelige følget og heller ingen fra Ofoten Friluftsråd.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Dronning Sonja på fjelltur i Hellmobotn" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.