Er du klar for Norges største dugnad?

Det påstår Steigen Sagaspill 2011 at de er. Oppkjøringen til årets store begivenhet i Steigen er godt i gang, og allerede nå kan du kjøpe billetter til Hagbard & Signe på deres nye hjemmeside www.sagaspill.no.

Publisert
10. januar, 2011 klokken 09:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 10. januar, 2011 klokken 09:00
Oppdatert: 10. januar, 2011 klokken 11:01
Roderick Sloan
Markedsansvarlig for Steigen Sagaspill 2011, Roderick Sloan, vil løfte Sagaspilluka fra å være en lokal affære til å bli en uforglemmelig begivenhet for hele Salten.
Balanseøvelse
I 2009 var også Kystfolkets helg er del av Sagaspilluka, og der ble det kåret en Steigenmester inspirert av TV Norges 71 grader nord. Her er Cicilie Andorsen konsentrert i balanseøvelsen over elva. Foto: Sverre Bjerkenes
Vedstabling
Vedstabling er et eksempel på en populær aktivitet. Her fra sagaspilluka i 2009.
Viking-quiz
Skjelstad kunst- og kulturgård er en aktiv deltaker under sagaspilluka, og arrangerte blant annet viking-quiz i 2009.

Steigen Sagaspill

Arrangerer Sagaspilluke med vikingspillet Hagbard & Signe.

Infoside: Stiftelsen Steigen Sagaspill

næringsliv

Og stort er det. Med 150 frivillige deltakere i selve spillet, og et ukjent, men stort antall frivillige i de mange aktivitetene som pågår under den ni dager lange Sagaspilluka, kan dette godt være blant landets største dugnader. Det er allerede klart at skuespiller Ketil Høeg, kjent fra NRK-serien Himmelblå, er engasjert som regissør for sagaspillet 2011, men det trengs flere.
- Vi ønsker i første omgang å ansette en regiassistent, under Høeg. Han eller hun må ikke nødvendigvis komme fra Steigen, men bør komme fra Salten-området. Vi ønsker en regiassistent med litt erfaring, gjerne ung, men alder er intet kriterium. Målet vårt er nemlig at sagaspillet skal bli en regional happening – en sak for hele Salten. I likhet med Steigartinget, som også var en regional samling. Vikingene kom fra hele regionen, derfor inviterer vi også skuespillere fra hele regionen til Steigen på audition 11. – 13. februar. Det er første gang vi bruker denne formen for å velge skuespillere, men det åpner for at andre som ikke tidligere har deltatt i spillet kan være med. I tillegg er det et ønske fra regissøren. Så sett av denne helga allerede nå. Å delta i sagaspillet i Steigen er en uforglemmelig opplevelse, forteller markedsansvarlig for Steigen Sagaspill 2011, Roderick Sloan.

Steigen Sagaspill har vært arrangert annet hvert år siden 1985, bygd opp rundt stykket om Hagbard & Signe som er skrevet av Bjørn Erik Stemland. Inntil 2007 var alle skuespillerne amatører, men i 2007 ble Nils Ole Oftebro engasjert for å være kong Sigar. Han deltok også i 2009, og da med sin kone Anette Hoff som dronning Ålov. Årets hovedrolleliste er ikke klar enda, men det er grunn til å tro at det også i år blir en profesjonell skuespiller i rollen som kong Sigar.

Sagaspilluka

Men sagaspilluka består ikke bare av spillet om Hagbard & Signe. Ni dager skal fylles med innhold, og komiteen inviterer derfor lag og foreninger til å komme med ideer til arrangementer. Det være seg kjente aktiviteter som toppturer, åpen gård, kafé, konserter og strandvolleyball, men også nye ting som karneval, live-rollespill, tombola, ludo-turnering, hundeshow, strikkelan, paintball, lygarkveld og så videre.
- Alle som ønsker å bli presentert med en aktivitet i festivalprogrammet må ta kontakt med Kristoffer Nielsen i programkomiteen, og adresser og telefonnumre finnes på vår nye hjemmeside www.sagaspill.no. Og vi er åpne for nye og spenstige ideer som kan være med på å gjøre Sagaspilluka 2011 til ni uforglemmelige dager, sier Sloan.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Er du klar for Norges største dugnad?" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.