Foreslår bedre hurtigbåtruter

Leines Grendelag har behandlet hurtigbåttilbudet til og fra kommunen på sitt årsmøte sist helg, og har kommet med en uttalelse, og et ruteforslag.

Publisert
04. juni, 2011 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 04. juni, 2011 klokken 12:00
Oppdatert: 04. juni, 2011 klokken 10:39
artikkel

Først vil de at Nordlandsekspressen (NEX) skal starte en halv time tidligere fra Svolvær, og gå en halv time senere fra Bodø om ettermiddagen. Dermed vil den korrespondere med flere flyavganger om formiddagen, og passasjerer med ettermiddagsfly fra Oslo - og dagtoget, kan nå hurtigbåten nordover. Neste ledd er å forlenge ruten Bodø - Helnessund til Bogøy og Skutvik, og til slutt ønsker de en ny avgang fra Helnessund til Bodø mandag eller onsdag.
- Dette er enkle gjennomførbare tiltak som koster lite, og gir mye. Dagens tilbud korresponderer ikke med noe som helst, og folk som skal reise videre fra Bodø både nordover og sørover har store problemer. Den foreslåtte endringen vil også spare det lokale næringslivet for mange reisedøgn og hotellovernattinger, og gjøre det mulig å komme fra Oslo til møte i Steigen - og returnere samme dag. Samtidig knyttes Hamarøy på denne ruta. Vi vil for all del ikke forpurre den pågående prosessen med å få en pendlerbåt mellom Steigen og Bodø, men det er en prosess som tar tid. Disse enkle endringene vil kunne gjennomføres raskt, koster lite og vil gi oss et mye bedre tilbud enn vi har i dag, sier Bente Aasjord som er styremedlem i Leines Grendelag, og en aktiv hurtigbåtbruker.

Positiv

Ordfører Asle Schrøder er positiv til forslaget fra grendelaget, og vil legge det fram på STH-utvalgets møte førstkommende mandag, der transportplanen for Nord-Salten skal diskuteres. - Vi har tidligere lagt mye trøkk på å få avgangen fra Svolvær framskyndet, uten hell, men prøver gjerne igjen. Jeg tror også at det kan bli misnøye med å utsette avgangen fra Bodø med en halv time, mange venter allerede lenge på den avgangen. Men kan det gi bedre korrespondanse med tog og fly får vi leve med det. To dager i uka kan vi jo ta den båten som går klokken tre. Jeg synes dette er et godt initiativ, og vil gjerne diskutere det med STH-utvalget i sammenheng med transportplanen for Nord-Salten, sier Schrøder.

Les hele uttalelsen her

Se ruteforslaget her

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Foreslår bedre hurtigbåtruter" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.