Et godt besøkt folkemøte ga klar beskjed til ordfører Asle Schrøder (med ryggen til) at salg må avvente inntil videre.

Godt besøkt folkemøte

Folkemøtet som Steigen kommune arrangerte om Bogen skole - i Bogen skole - ble et saklig og godt møte, i følge fagkoordinator for oppvekst og kultur, Vegard Danielsen.

Publisert
16. april, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 16. april, 2011 klokken 08:00
Oppdatert: 15. april, 2011 klokken 20:09
Ståle PettersenStåle Pettersen orienterte om sine planer med å kjøpe skolen.
Ståle Pettersen orienterte om sine planer med å kjøpe skolen. Ved bordet ordfører Asle Schrøder (t.v.) og fagkoordinator Vegard Danielsen fra Steigen kommune.
Heidi Gylseth
Heidi Gylseth, som driver butikken i Bogen, mente salg var det eneste som kunne forhindre et spøkelseshus om få år. Bogen har ikke kultur for det samholdet som trengs for å ta vare på et slikt bygg, mente hun.
næringsliv

- Vi fikk mange gode innspill, men vi kunne vært spart for noen av de politiske innleggene, mente han etter møtet.

Rundt 80 personer møtte opp, både for å høre Ståle Pettersens versjon av hva han tenker med ønsket om å kjøpe skolen, men også for å markere at de ønsker at skolen skal beholdes som et grendehus i framtiden. Ordfører Asle Schrøder innledet med en kort historieoppdatering før Ståle Pettersen fikk fortelle hva han tenker med å kjøpe skolebygningen.  Men før Pettersen slapp til fikk Magne Reinhardtsen vise til en avtale gjort da tilbygget som nå huser barnehagen ble bygd. Da hadde ikke kommunen råd til å grave ut tomta, så det gjorde ungdomslaget mot at de fikk benytte bygget gratis.
- Tanken er å bygge leiligheter for pensjonister i deler av bygget, la barnehagen og uteområdet bestå så lenge det er behov, omgjøre gymsalen til næringsareal og lage ny vei inn. Det betyr en investering på fire millioner kroner, sa Ståle Pettersen blant annet om planene for bygget.

Thor Holand skjønte ikke hvorfor skolen i Bogen engasjerte han så mye, men konkluderte med at det handlet om hvordan han ønsket at Steigen kommune skal være.
Det ble stilt spørsmål med kostnadene med å ha skolen stående, men her manglet kommunen konkrete svar, noe Rose Mari Moen syntes var urovekkende. Arthur Pettersen mente LHL kunne være en aktør i et framtidig sameie med andre, en idé Agnar Hansen syntes om.  Kjell T. Arntsen advarte om at kommunen var en svært dårlig huseier, og ville vite om Bogensamfunnet hadde råd til å si nei til næringsvirksomhet.  Han minnet om at det kostet å ha et så stort bygg stående, og savnet konkrete innspill fra bygda.

Ikke nok samhold

- Et salg vil gjøre det veldig vanskelig for Taekwondo-klubben. Vi har ingen andre steder å trene de 60-70 deltakerne våre. Om vi må vente tre fire år på en hall i Leinesfjord kan det godt hende at klubben er borte, sa Liv Eli Altermark på vegne av klubben.
Asle Schrøders måtte innrømme at dette også var hans største bekymring i forhold til et eventuelt salg.
- Bogen samler ikke folk slik de gjør i Dyping og andre plasser, det er rett og slett ikke kultur for det, kanskje bortsett fra i småbåthavna. Derfor har jeg ingen tro på at bygda kan overta skolen. Så for all del, selg skolen! I motsatt fall vil den stå som et spøkelseshus om få år. Det er ikke nok samhold i Bogen til å kunne ta vare på et så stort bygg, sa Heidi Gylseth som en av få som støttet et salg.

Asle Schrøders oppsummerte møtet med at formannskapet hadde fått et klart signal om at skolen ikke måtte selges før alternative muligheter var vurdert mer inngående.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Godt besøkt folkemøte" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.