Herbjørg Wassmo. Foto: Thesupermat

Møt Herbjørg Wassmo

Onsdag 19.juni kan du bli den første som hører Herbjørg Wassmo lese fra boka "Disse øyeblikk", som kommer ut i høst. Som et ledd i markeringen av stemmerettsjubileet 2013 gjester forfatteren Hamarøy og Hamsunsenteret.

Publisert
15. juni, 2013 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 15. juni, 2013 klokken 08:00
Oppdatert: 14. juni, 2013 klokken 15:20
næringsliv
Steigen Vekst AS

Steigen Vekst AS

Vi gir mennesker muligheter og skaper verdier i lokalsamfunnet

Din bedrift her?Flere bedrifter

Wassmo, som er født på Myre i Øksnes, men med sterke bånd til Hamarøy, åpnet de aller første Hamsundagene. Hun fødte sågar sitt første barn på Skogheim, i samme hus som Marie Hamsun fødte sønnen Tore. Gjennombruddet som forfatter fikk hun i 1981 med romanen "Huset med den blinde glassveranda" og Wassmo er en av Norges mest leste og folkekjære forfattere. De røde trådene i Wassmos forfatterskap er selve kvinneperspektivet og den nord-norske virkeligheten. Romanen "Hundre år" forteller livshistorien om Wassmos oldemor, bestemor og mor og Herbjørg Wassmo har som få andre beskrevet og løftet frem de nordnorske kvinnene.  Onsdag kan du få et innblikk i hennes nye roman "Disse øyeblikk". Dette er storsatsingen for Hamarøy, som markering av 100 års dagen for stemmerett for kvinne ri Norge.

– Vi vil i selve valguka til høsten arrangere både workshops, forfattermøter og paneldebatter men er altså først ute med et besøk av Wassmo, forteller kultur- og næringssjef Hilde Fredheim.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Møt Herbjørg Wassmo" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.