Rundt 50 personer møtte opp da ordfører Asle Schrøder (t.h.) inviterte til orienteringsmøte om allhus like før påske.

Nå blir det allhus!

Det tror ordfører Asle Schrøder (Sp) etter det vellykkede og svært positive møtet om allhus på Steigen Vertshus like før påske.

Publisert
29. april, 2011 klokken 15:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 29. april, 2011 klokken 15:00
Oppdatert: 29. april, 2011 klokken 12:20
Presenterte prosjektene
Snorre Jonassen presenterte allhus-alternativene for forsamlingen. Ordfører Asle Schrøder til venstre.
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser


Et 50-tall personer, inkludert politikere, næringslivsledere og idrettsledere, overvar presentasjonen av det nye allhus-konseptet som Snorre Jonassen la fram for forsamlingen.  Jonassen, som først gjennomgikk prosessen så langt, presenterte to hall-alternativer, men sa også at arbeidsgruppen går for alternativ 2, og la derfor mest vekt på det. Det betyr en hall på 42 x 63 meter i to etasjer til en samlet kostnad på nærmere 45 millioner kroner.  Her er det gjort plass til alle ønskene fra idretten i Steigen, som idrettshall på 23 x 44 meter, tribune med 250 sitteplasser,  treningsrom, kampsporthall, skytebane og ungdomsklubb, pluss biblioteket og ikke minst videregående skole. Den siste vil være en viktig brikke i å finansiere driften av allhuset, da de vil leie lokaler i ti år der til en pris på rundt 600.000 kroner i året.  I tillegg vil dagens gymsal ombygges til kulturhus med amfitribune, lyd og lys og kinoanlegg.

Til å finansiere dette regner de med å få 12 millioner i tilskudd, 8,5 millioner i tilbakeført moms, 5 millioner i dugnad og sponsormidler, og resten må kommunen finansiere. - Som et eksempel kan vi bruke 15 millioner kroner av det ekstraordinære utbyttet fra Nord-Salten Kraft AS, og da blir årlige driftsutgifter på beskjedne 430.000 kroner, og det er til å leve med. Vi får aldri en slik sjanse igjen, sa ordfører Asle Schrøder.

Snorre Jonassen, som er administrerende direktør i Mainstream Norway AS, signaliserte også at de kom til å følge opp støtten på en million kroner som Follalaks lovte sist dette var oppe - minst.

Snudd

Flere av kommunens politikere og tidligere skeptikere signaliserte også at de hadde endret holdning til allhus etter å ha sett alternativ to. Men det var også negative røster.
- Jeg er opptatt av virkningene et allhus vil få ute i distriktene. Skolene blir i dag mye brukt til forskjellig aktiviteter, og folk trenger et samlingssted også der. Flyttes for mye aktivitet inn til Leinesfjord er jeg redd miljøet kan bli borte, sa Odd Rikardsen fra Leines.
- Dette er nok et ømt punkt for mange, men jeg tror frykten er sterkt overdrevet, repliserte Asle Schrøder og fikk støtte fra mange.
- Dette minner meg om kommunesammenslåingen. Vi er redde for å få noe stort i Leinesfjord. Resten av landet vil flire av oss når vi snakker om sentralisering fra Engeløy til Leinesfjord, sa Kjetil Hansen som tidligere var imot allhuset.
- Usikkerhet er den største trusselen, mot alt. Alle skytemiljøene i kommunen ser fram til dette, og tror en innendørs treningsbane vil gi økt aktivitet i de enkelte lag, ikke mindre, sa Håvard Olsen fra IL Løken.
- Jeg er glad dette er kommet så langt. Dermed blir ikke dette en valgkampsak. Men jeg ønsker at folk kommer til meg - og de andre politikerne - og sier at sånn og sånn bør det bli. Det gir oss et bredere grunnlag for å ta den endelige beslutningen, sa kommunestyrepolitiker Salve Kildahl.

Mange mente at et allhus vil gi grobunn for nye aktiviteter, og kampsportlinje på videregående skole ble nevnt som eksempel.
Arbeidsgruppa, som har bestått av Maria Almli, Torgeir Nilsen, Håvard Olsen, Torunn Både, Andreas Altermark, Morgan Nygård, Snorre Jonassen, Ivan Edvardsen og Asle Schrøder. Fred Eliassen, Kari Lynum og Frid Strømseth, fikk mye skryt for godt arbeid fra de frammøtte.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Nå blir det allhus!" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.