Godt fremmøte og mange konstruktive innspill da Rita Berg og Tor Svein Skogstad, til høyre i bildet, informerte om Sentrumsplan for Kjøpsvik.

Positivt og konstruktivt

Folkemøtet ga positive tilbakemeldinger og konstruktive innspill til Sentrumsplan for Kjøpsvik

Publisert
11. september, 2010 klokken 18:21

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Ingar N. Skogvold
ingar@nord-salten.no
Publisert: 11. september, 2010 klokken 18:21
næringsliv
Coop Steigen SA

Coop Steigen SA

Avd. Leinesfjord- tlf. 757 78 103
Avd. Leines- tlf. 757 78 434
Avd. Nordfold- tlf. 757 79 108

Din bedrift her?Flere bedrifter

En kjempeflott plan der det bare er behov for noen små endringer! Det var sluttkommentarene da Tor Svein Skogstad fra kommunens planadministrasjon og Rita Berg fra A/S Salten Kartdata informerte om Sentrumsplan for Kjøpsvik på et åpent møte på rådhuset i Kjøpsvik tirsdag arrangert av Kommunedelsutvalget for Kjøpsvik med omegn.
Hvordan ønsker vi fremtidens sentrum i Kjøpsvik? var spørsmålet fra Skogstad, som var godt fornøyd både med fremmøtet og med tilbakemeldingene etter at han og Berg hadde informert både om bakgrunn, prosessen og selve planen. –I dag har vi et sentrum som ikke har hatt noen plan og som er blitt til noe vilkårlig, fortalte Skogstad, som viste til en plan der man ønsker å skape et attraktivt torgområde og et kommunesenter med en sosial, tilgjengelig og sikker møteplass med utfyllende tilbud til besøkende og dokumenterte presentasjoner av Tysfjord kommunes natur, kultur og reiselivstilbud.
Planen, som for øvrig har vært lagt ut blant annet på kommunens hjemmeside siden i vår, inneholder blant annet endringer i veinett og parkeringsarealer, busstopp, nye fortau og gangveier, grøntarealer og lekeområde. Her er også lagt opp til endringer i bygningsmassen med blant annet bygging av utrykningsgarasje i tilknytning til rådhuset og et fremtidig natursenter.
Omgjøring av kirkegården i sentrum til en parkdel og en kirkegårdsdel påkalte en del kommentarer fra de frammøte, men her ble det beroliget med at dette ville ta tid og at alle involverte ville få anledning til komme med sine innspill. Til spørsmål om offentlige toaletter som har vært et savn i kommunesenteret i mange år, ble det svart at det kunne bli slike i utrykningsbygget og med tiden i et eventuelt natursenter. Ellers ble det tatt opp adkomst til både parkeringsarealer og foretninger, gjerde rundt parken og utsetting av benker. Og plassering av benker og kanskje noen planter er noe som en skulle kunne få gjort rimelig snart.
Det er ikke laget noen plan for gjennomføringen av sentrumsplanen og heller ikke stipulert kostnader. Men folk ønsker en rask behandling av planen for snarest mulig å få forskjønnet sentrum av Kjøpsvik. Og med de mange innspill på møtet sa Skogstad seg villig til å utsette høringsfristen til fredag 17. september. Så nå var det bare å sende inn forslag til forbedringer innen den nye fristen slik at de kan bli tatt med i den videre behandling i formannskap og kommunestyre.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Positivt og konstruktivt" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.