Psykatrisk dagsenter

Tisdag 10. oktober ble Verdensdagen for psykisk helse markert med åpen dag i det som skal bli det nye samlingspunktet for Mental Helse i Steigen, og psykisk helsevern i Steigen kommune.

Publisert
17. oktober, 2006 klokken 13:32

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 17. oktober, 2006 klokken 13:32
Silje Berg (29) er ansatt av psykiatrisk helsevern i Steigen kommune via A-etat for å drive det som skal bli et dagsenter i Leinesfjord sammen med Mental Helse i Steigen.
Tema for verdensdagen var "barn og unge", og da passet det godt at barnehagen i Leinesfjord var innom. Her er unger og voksne rundt bordet fra venstre: Emma, Lasse, Heidi, Helena, Nikolai, Ingrid, Victoria, Elin og Rebekka. Silje Berg og Vivi Rødseth står bak til venstre.
folkets bilder
Buvåg

Buvåg

Foto: Åse Haraldsen jr.


Huset, det gamle Nordlandshuset like overfor Steigentunet, er leid av Steigen kommune foreløpig for ett år, og der skal det etableres et dagsenter som psykisk helsevern i Steigen kommune og Mental Helse Steigen skal samarbeide om.

- I følge de nye retningslinjene for psykisk helsevern i kommunene skal vi gi tilbud til alle som trenger det fra 0 til 100 år, og derfor trenger vi en arena som kan utvikles til et dagsenter med aktivitetstilbud til brede grupper, sier Marit Vardehaug som er leder for psykisk helsevern i Steigen kommune.

 

Huset de har fått leie er allsidig. Mange rom både i første og andre etasje gjør at man kan organisere arbeidet/aktivitetene i mindre grupper.

- I første omgang vil arbeidsstua til psykisk helsevern bli flyttet hit, og vi skal bake julekakene her. Men det er planer om utvidet bruk etter hvert som behov og brukergrupper blir kartlagt. Blant annet skal vi etablere forebyggende tiltak for ungdom, og det er allerede i gang en jentegruppe her som Marit Vardehaug leder, forteller Silje Berg som både er leder i Mental Helse i Steigen og skal drive huset for Steigen kommune.

- Vi håper å få i gang en slags kjøretjeneste som han hente og bringe folk som ønsker å delta i tilbudene her etter hvert, for det er nok mange som sitter rundt omkring i kommunen og er ensomme. Foreløpig har vi åpent bare tirsdag og torsdag, men vi har planer om å fylle huset, alle rommene og alle dagene, sier Vivi Rødseth i Mental Helse Steigen.

- Vi ønsker også at Mental Helse og det arbeidet som vi gjør skal bli mer synlig. Til nå har det vært for mange tabuforestillinger om det å bli psykisk syk, og vi ønsker å fortelle at det for eksempel ikke er noen skam å ha vært på Mellomåsen, sier de to som retter en stor takk til Bruktbutikken til Røde Kors som har gitt kopper og kar til dagsenteret.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Psykatrisk dagsenter" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.