Dansegruppen Flutura´s består av Haddy Lund (t.v.), Ellinor Ødegård Staurbakk, Tina Andreassen og Rikke Karlsen.

UKM 2011 viste at Steigen fortsatt er en stor kuturkommune

Dansegruppen Flutura´s, bestående av Haddy Lund (t.v.), Ellinor Ødegård Staurbakk, Tina Andreassen og Rikke Karlsen, fikk Bodø-tur etter framførelsen i årets UKM på Steigen sentralskole.

Publisert
13. februar, 2011 klokken 15:29

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 13. februar, 2011 klokken 15:29
Oppdatert: 13. februar, 2011 klokken 16:36
Cecilie-Marlen
Cecilie-Marlén Andorsen sjarmerte salen – og juryen – med sin egenkomponerte sang ”The Year”.
Tha Uno
Benjamin Uno Hind sang "As tears go by" og "Hjerne er alene". Også han får tur til Bodø.
Nina Kristine
Nina Kristin Simonsen sang “Just hold me” akkompagnert av Hege Albriktsen på piano.
folkets bilder
Flyndrefanger

Flyndrefanger

Foto: Johnny Hella


Og det fikk de sammen med Cecilie-Marlén Andorsen (sang), Nina Kristin Simonsen (sang) og Benjamin Uno Hind (sang). I tillegg ble Astrid Ardaghs bilde "Sult", Viktoria Andersens "Dråpefall" og Kristine Willumsen Thetings "Just an apple" plukket ut for deltakelse i fylkesfinalen i Bodø.

Igjen har altså ungdommen i Steigen vist hvilke ressurser de har på det kunstneriske planet. Og det er imponerende at så mange tør å stå på scenen – alene – og framføre sanger eller monologer foran en fullsatt gymsal. I år var det nemlig stor overvekt av soloprestasjoner. Det var også flere fotografier blant kunstverkene enn tidligere. Og det imponerer også at Steigen kan stille med hele 46 forskjellige utøvere av de totalt 33 innslagene. Av disse var 16 framført fra scenen.
- Det meste var dritbra! Og vi håper at rockegruppa Clairvoyance og dansegruppa Flutura´s går videre, sa Magnhild Lund og Charlotte Jensen fast mens juryen var i tenkeboksen.
- Jeg skulle gjerne ha vært med, for jeg har sang på skolen, men jeg tør ikke å stå på scenen alene. Så jeg er imponert over de som tør, sa Charlotte.

Juryen, som besto av Ivan Edvardsen, Kari Danielsen, RoyO Johansen og Kjetil Høegh (fra Himmelblå), hadde en vanskelig jobb med å plukke ut de som skulle gå videre til Bodø, og poengterte at nivået var høyt. Dansegruppen Flutura´s ble altså ett av innslagene som fikk gå videre.
- Vi har øvd på dette i nesten et helt år, og laget alt selv. Men vi har fått litt hjelp av Andreas Altermark og Bjørn Anders Nymoen. Ellers gjør vi det fordi det er artig å danse. Og det var kjempetøft at vi gikk videre, sa jentene i Flutura´s etter at de hadde fått vite resultatet.

En annen artist som imponerte – og sjarmerte – forsamlingen, var Cecilie-Marlén Andorsen. Hun hadde laget sangen selv, og framførte den med en utrolig vakker stemme.
- Jeg liker å lage sanger, mest om tanker, følelser og opplevelser jeg har. Og jeg synes det er artig å synge, og å opptre. Jeg liker rolig musikk, og James Blunt er blant favorittene mine, sier ungjenta fra Brennvik i Steigen.
- Har du tanker om å utdanne deg videre innen musikk?
- Nei. Jeg synes bare det er artig å holde på med som en hobby, og blir nok å fortsette med det, sier den sympatiske sangfuglen.

Se eget bildegalleri.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "UKM 2011 viste at Steigen fortsatt er en stor kuturkommune" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.