Vil ha bedre skilting

Det lulesamiske senteret Árran og Árran Museum lever en noe bortgjemt tilværelse noen kilometer fra hovedferdselsåra E6. Bedre skilting ville gitt høyere besøkstall, tror museumsledelsen.

Publisert
16. august, 2007 klokken 08:18

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 16. august, 2007 klokken 08:18
folkets bilder
Lofotveggen

Lofotveggen

Foto: Hans Marius Andreassen

Så langt i sommer har noe over 300 drop-in turister funnet veien til Árran, i tillegg til lokalbefolkning og en del turistbusser. Senteret har hatt fire forskjellige guider i arbeid, som har delt sesongen mellom seg. De siste par ukene er det Kristin Lindbach som tar imot besøkende og som viser rundt i museet og ellers på senteret dersom det er ønske om det. Da Lokalavisa var på besøk mandag, var det stadig et lite rek av turister, de fleste utlendinger.

- Jeg tror nok mange kjører forbi på E6 uten å vite om oss. Riktignok står det Árran på et skilt, men det forteller vel den alminnelige turist svært lite dersom man ikke på forhånd har funnet informasjon om oss, mener museumsleder Lars Børge Myklevold. Han innrømmer likevel at man nok har mye å hente på bedre markedsføring, og håper og regner med et løft når Hamsunsenteret i Hamarøy står ferdig. – Jeg tror at tre kompetansesentra som KUN i Steigen, Hamsunsenteret og Árran vil kunne høste fordeler av hverandre, også når det gjelder publikumsbesøk, mener Myklevold.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Vil ha bedre skilting" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.