-MF Tranøy kommer

Kommer M/F Tranøy til sambandet Skutvik-Svolvær fredag?
-Ja, MF Tranøy vil bli satt inn i trafikk som planlagt, slår administrerende direktør i Torghatten Nord, Bjørn Laksforsmo, fast.

Publisert
12. juni, 2012 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 12. juni, 2012 klokken 12:00
Oppdatert: 12. juni, 2012 klokken 08:10
næringsliv
Lokalavisa NordSalten AS

Lokalavisa NordSalten AS

Lokalavis for Steigen, Tysfjord og Hamarøy.

Din bedrift her?Flere bedrifter

Det har vært en del forvirring de siste ukene om MF Tranøy  ville være disponibel for dette sambandet når sommersesongen tar til. Aino Ellingsen og Ellingsen Seafood i Skrova har tidligere fått beskjed om at MF Tranøy ikke skulle settes inn i sambandet før 23. juni, fordi den skulle betjene Bodø-Moskenes i påvente av at den nye gassferga MF Landegode skulle settes i drift.  I etterkant er det også blitt kjent at MF Landegode vil bli ytterligere forsinket og ikke vil bli satt inn i trafikk før til høsten.

-Dette har vi fryktet, og i møte med Torghatten Nord har jeg etterlyst en plan B, uten å få noe klart svar, sier Aino Ellingsen i Ellingsen Seafood.  Hun har fryktet at man kunne bli sittende igjen med den over 30 år gamle MF Vågan i sambandet i deler av sommeren.  Det ville blitt et komplett kaos, mener Ellingsen.

Men kan altså direktør Bjørn Laksforsmo berolige både Aino Ellingsen og alle andre om at MF Tranøy kommer som planlagt, og vil bli satt inn i sambandet når sommerrutene begynner å gjelde neste fredag. Denne ferga, som ellers har Stangnes (Harstad)-Sørrolnes (Ibestad) som primærsamband, er identisk med MF Rennesøy, som trafikkerte sambandet Skutvik-Svolvær ifjor sommer, og som Torghatten Nord kjøpte i høst og gav navnet "Tranøy". Ferga kan ta 115 personbilenheter og opp til 399 passasjerer på hver tur. Sommerruten på sambandet skal etter planen starte opp neste fredag, 15. juni og gå til 12. august, med tre daglige turer Skutvik-Svolvær 6 dager i uka.  Lørdager er det 2 turer over fjorden.

MF Landegode var den første av de 4 nye gassferger som skulle settes i drift over Vestfjorden, på sambandene Bodø-Moskenes, Bodø-Værøy-Røst-Moskenes og Lødingen-Bognes (to ferger).

Gassfergene har fått konseptnavnet "Lofotfergene", og omtales i flotte vendinger i en ny brosjyre som Torghatten har gitt ut og som distribueres blant annet på fergene.

Men hva med Lofotsambandet via Skutvik? Ikke nevnt i brosjyren med et eneste ord ...

Det forklarer Bjørn Laksforsmo med mangel på langsiktighet og forutsigbarhet.

- Konseptet Lofotfergene har et perspektiv på minst 10 år fremover i tid, mens det for sambandet Skutvik-Svolvær opereres med årlige kontrakter hvor det også har vært en årlig utfordring at rammebetingelser og opplegg kommer på plass alt for tett opp mot sommersesongen, lenge etter at turoperatører lager sine opplegg for sommeren. Sambandet har derfor vært svært vanskelig å markedsføre. Får vi mer langsiktighet og dermed også bedre muligheter til å utnytte et eventuelt potensiale i sambandet, har vi i utgangspunktet ikke noe imot å inkludere Skutvik-Svolvær i konseptet Lofotfergene, sier Laksforsmo.

Torghatten-direktøren understreker at verken han eller selskapet vil ha noen formening om sambandet Skutvik-Svolvær vil ligge dårligere an når 4 nye gassferger settes inn i trafikken over Vestfjorden i 2013 og om sambandet bør bestå også i frem-tiden.

- Det er en samferdselspolitisk diskusjon som politikerne i Nord-land fylkeskommune må ta seg av.  Men generelt mener jeg at aktivitet avler aktivitet. Jeg tror både de nye Lofotfergene vil berike Skutvik-sambandet, og omvendt, sier Bjørn Laksforsmo

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "-MF Tranøy kommer" på Facebook





Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.