Leder for turgruppa i Leines Idrettslag fortalt om hvordan det hele startet, og hva som var gjort slik at man nå kunne innvie en flott tilvekst til turmål i Brennvika

Aktiv turgruppe med nytt flott turmål

Turgruppa i Leines Idrettslag har arbeidet aktivt med å få folk i bygda ut av sofakroken og ut i naturen. Lørdag 13.oktober var det høytidelig åpning av et nytt turmål, en ny gapahuk i Lunvika i Brennvika. Nesten ett hundre store og små var møtt fram og viste dermed at folk i bygda støtter tiltaket og vil bruke den nye muligheten.

Publisert
24. oktober, 2012 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Aasmund Gylseth Aasmund Gylseth
Publisert: 24. oktober, 2012 klokken 12:00
Oppdatert: 24. oktober, 2012 klokken 09:22
Åpning
Nestleder i Nord-Salten turlag, Nils Gjerde stod for den offisielle åpningen ved å hugge over et tau som var spent mellom ytterveggene
Generalene
Utrettelige dugnadsgeneraler som har de godt replikkene lett tilgjengelig. Fra venstre Jørgen Rasmussen og til høyre Alf Martin Brennvik
næringsliv

Det hele startet med en forespørsel fra Nord-Salten Turlag i 2009, om det var interesse for å få reist en gapahuk i det populære turområdet Brennvika. Leder for turgruppa i Leines Idrettslag, Bodil Røymo, sa øyeblikkelig ja, og tok likegodt sterkt i og sa at de kunne tenke seg å bygge to gapahuker. Iveren var faktisk så stor at man prøvde å feire nedlegging av grunnstein før alle kommunale formaliteter var i orden. Dermed ble det en midlertidig stopp.

Dugnadsånd

Den 10. mai 2010 var imidlertid formalitetene i orden i form av positivt vedtak i Plan- og ressursutvalget. Og nå satte dugnadsånden inn ledet an av dugnadsgeneralene Alf Martin Brennvik og Jørgen Rasmussen. Ti mennesker var støtt og stadig i arbeid. Nord-Salten Turlag dekket utgiftene til materiale. Men mange bidro: Nord-Salten kraftlag med stokker, Helnessund Bøteri med biltransport, og andre bidro med smått og stort.

Generalene

Lokalavisa tok en prat med de to ordsterke dugnadsgeneralene før alle gjestene ankom.
- Hvorfor gjør dere dette arbeidet helt frivillig?
- Vi ønsker å gjøre noe for bygda og folket her. Vi skal jo trives i lag.
Og så vet vi at det er bra at folk kommer seg ut og får mosjon. Brennvika er jo også et utrolig flott område å gå tur i.
- Har det vært vanskelig å få folk med på dugnadsarbeid?
Nei, ikke i det hele tatt, men alt har jo tatt sin tid. Vi skal jo gjøre dette utenom arbeidstida. Og så har det vært tidkrevende å få alt fram til byggeplassen.
- Ja, vi brukte småbåt med livet som innsats. 10 centimeter fribord med stokker om bord er ikke etter reglene, sier Alf Martin. Men alt går!
- Hvordan kom dere fram til utformingen?
- Det starta på en "Makkøl- og måseggfest, hvor vi hadde litt godt å drikke. Så kom ideene flytende, og resten ble til underveis.
- Og så har det vært steikanes artig, føyer Jørgen til. Vi har fått mange godord. Han smiler fra øre til øre enda han bare for kort tid siden havnet på sykehus i Tromsø for å blokke ut blodårer.
- Jeg er krute god nå, bedyrer han. Skjønte ikke at jeg bare gikk på tre sylindre!
Plutselig snur han seg til Alf Martin og bryter ut:
- Alf Martin, jeg tror vi har gjort et k.....stykke! Vi har ikke regna med at det kom så mange, og alle skal ha mat. Men Alf Martin er roen selv, og sier han skal bare ta det med ro.
- Folk har mat med seg i tillegg til tomatsuppa vi serverer. Vi får nå heller bygge ut om det trengs.
Og det viste seg at han har rett med hensyn til maten. Det ble både supppe, brød og kaffe til gjestene, og pølser blir grillet på den unike svingbare grillen Jørgen har tegnet og laget.

Offisiell åpning

Det startet med natursti for barna arrangert av Reidar Berg, noe som falt i smak hos de unge. De laget også dikt om gapahuken i Lunvika. Alle diktene ble lest opp.
Leder for Leines Idrettslag, Evy Røymo, fortalte så om den store bruken av turområdet. Laget har åtte trimposter. Hun hadde statistikk for 2011, og den viste at det hadde det vært vel 8500 besøk på postene,  - og besøkene i 2012 har vært enda større, sa hun. Hun håpet gapahuken fortsatt ville gi inspirasjon til å ta en trim- eller kosetur. Flere sa at man kunne tenke seg å sitte inne i gapahuken med en kopp kaffe og se på når høststormene raste som verst.

Fra Nord-Salten Turlag møtte nestleder Nils Gjerde opp for å gratulere, og han foretok også den offisielle åpningen ved å hugge over et grønt nylontau. Det ble selvfølgelig ikke nevnt at den offisielle snora var glemt heime.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Aktiv turgruppe med nytt flott turmål" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.