Ordfører Asle Schrøder mener merknadene ikke vil få betydning for framdriften i allhussaken, og har fortsatt tro på at prosjektet blir realisert.

Allhuset forhåndsgodkjent

Kulturdepartementet har gitt en idrettsfunksjonell forhåndsgodkjennelse av planene til Allhus i Steigen, men med noen merknader.

Publisert
26. november, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 26. november, 2011 klokken 08:00
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

De stiller følgende krav til planene:

1. Minst en instruktørgarderobe må tilfredsstille krav til universell utforming.

2. Det skal være mulig å kunne komme til tilskuerplasser via trinnfri atkomst og plass for rullestol.

3. Klatrevegg kan ikke monteres innenfor sikkerhetssonen. Egen søknad om idrettsfunksjonell forhåndsgodkjenning for denne må sendes til departementet.

4. Det skal være minimum sju meter fri takhøyde mellom overkant ferdig dekke og under tak-/veggmonterte installasjoner.

Idrettsfunksjonell forhåndsgodkjennelse gjelder for to år, men garanterer ikke tilskudd fra spillemidlene. Totalt kan det søkes om inntil 9,5 millioner kroner i tilskudd, tilsvarende 1/3 av kostnadene.

Ingen betydning

- Dette vil ikke får noen betydning for det videre arbeidet med Allhuset. For punkt en er det bare å sette inn ei dør, og punkt to dekkes av at det er heis i bygget. Det med klatreveggen kan bli det mest problematiske, men jeg tror vi finner en løsning på det. Når det gjelder punkt fire er takhøyden i hallen åtte meter, så her må de referere til utstyr som henger i taket, og som må kunne flyttes ved behov, sier Asle Schrøder som leder arbeidsgruppen for Allhuset.
- Er nivået på tilskuddsbeløpet slik dere har tenkt?

- Ja. Men vi håper å få Nord-Norges tillegget på 20 prosent i tillegg, og noe ekstra i forbindelse med renoveringen av gymsalen i sentralskolen.
- Og så begynner sponsorene å melde seg. Coop Steigen har meldt at de gir 100.000 kroner. Har dere flere på denne lista?

- Vi har fått tilsagn om et tilsvarende beløp, altså 100.000 kroner, fra noe som heter Norsk Fisketransport. Det er en egen gruppe som arbeider med sponsormidlene, og de har søknader inne hos de store bedriftene i området, men foreløpig har de ikke gått bredt ut mot resten av næringslivet, sier Schrøder som fortsatt har både tro og håp om at Allhuset blir en realitet.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Allhuset forhåndsgodkjent" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.