Børge Ousland er en uredd og erfaren femtiåring som har slått seg til på Manshausen i Steigen. Nå vil han dele noen av sine opplevelser med flere av sine nye sambygdinger. (Foto: Gunnar Grytøyr)

Årsmøte i Steigen Historielag - med Børge Ousland som foredragsholder

Mandag 12. mars kl 1930 holder Steigen Historielag årsmøte på Steigen Vertshus. Etter vanlige årsmøtesaker som årsberetning, regnskap, aktivitetsplan for neste år - og valg, er det duket for et spennende lysbildeforedrag ved polfarer og eventyrer Børge Ousland.

Publisert
09. mars, 2012 klokken 16:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Bjørn Erik Stemland
bstemlan@online.no
Publisert: 09. mars, 2012 klokken 16:00
Oppdatert: 09. mars, 2012 klokken 09:32
folkets bilder
Fiskebåt

Fiskebåt

Kombinert arbeid og rekreasjon! Foto: Synøve Lund Breivik

Børge Ousland har som kjent tilknytning til Steigen i og med at han for et par år siden kjøpte øya Manshausen som ligger mellom Nordskot og Grøtøy, og har det som en lokal base i denne kommunen.

Spennende foredrag

Etter at valget i historielaget er over, vil Børge Ousland starte sitt foredrag over temaet "Eventyrlyst og ønske om å presse grenser", der han forteller om sine ekspedisjoner til kalde strøk på kloden.

Ousland er født i 1962, og han startet sin karriere som nordsjødykker. Og etter noen tøffe år i Nordsjøen har han en imponerende merittliste. I 1986 dro han fra Ellesmere Island i Canada og nådde Nordpolen sammen med Erling Kagge uten å motta forsyninger underveis. I 1996-97 krysset han Arktis fra kyst til kyst via Sydpolen alene og uten etterforsyninger. Han har flere ganger klatret opp til over 8000 meters høyde i Himalaya. I 2003 krysset han innlandsisen i Patagonia i Chile, som er verdens tredje største innlandsis, sammen med Thomas Ullrich, og i 2006 nådde han Nordpolen vinterstid med hodelykt i stummende mørke sammen med sørafrikaneren Mike Horn.

Etter den tid har han planlagt og gjennomført flere farefulle ekspedisjoner, bl.a. i Fridtjof Nansen og Hjalmar Johansens fotspor gjennom Frans Josefs Land. Så det er ingen tvil om at denne mannen har mange spennende opplevelser å berette om.

Lederen i historielaget, Greta Sollie håper at mange vil komme for å høre på foredraget – som er gratis – og gjerne melde seg inn i historielaget! Så alle de som ikke slapp til forrige gang Børge Ousland holdt foredrag i Steigen: Nå har dere sjansen!

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Årsmøte i Steigen Historielag - med Børge Ousland som foredragsholder" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.