Inspirerte og motiverte med humor og alvor. Tom Åge Myhren holdt foredrag for både privatpersoner og bedrifter på Drag sist uke. Han er invitert tilbake til Tysfjordbygda, som ønsker å skape enda mer trivsel og glede.

Begeistring som kraftkilde!

Skal vi satse på humor og morsom galskap som motivasjon og grunnlag for trivsel og tilflytting? Det var noe som flere dragsværinger snakket om da det ble arrangert åpent folkemøte sist uke.

Publisert
22. november, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 22. november, 2011 klokken 08:00
Oppdatert: 21. november, 2011 klokken 11:45
folkets bilder
Sjøstjerner

Sjøstjerner

Foto: Synøve Lund Breivik

Og bakgrunnen for folkemøte og motivasjonsseminaret er at noen frivillige ildsjeler har lyst til å løsne litt på snippen, slippe humoren og gjerne en god dose galskap til for å skape enda mer trivsel, glede, samhold og driv i bygda. For det er mange gode ting som skjer i Dragssamfunnet om dagen, og dette har man lyst til å bygge videre på, med humor som en rød tråd gjennom det hele.

LivsGnistrer

For vel 10 år siden var skolen i bygda Lucky Næroset truet med nedleggelse. For å opprettholde folketallet og skolen måtte de igangsette trivselstiltak. Verdier som begeistring, humor og "galskap" ble stikkord. De lyktes og bygda er internasjonalt kjent som de som etablerte underjordisk flyplass, fiaskomuseum med mer. Tom Åge Myhren var en av pionerene og han lever nå av å begeistre og motivere andre til å skape gode fellesskap. Myhren er kjent for å være en dyktig foredragsholder, og etter responsen å dømme, begeistret han mange på Drag sist uke. Nå er målet å bygge videre på alt det gode arbeidet som er i gang i bygda, ispedd en god dose humor og galskap.
- Det boblet med idéer og det ble blant annet ytret ønske om å opprette et vennskapsbånd med bygda Vestbygd i Lødingen. De har gjort noe tilsvarende, sier en av initiativtakerne Lars Andreassen.

Godt humør og framsnakking er bare noen av stikkordene som kan være med på å gjøre Drag til et enda bedre sted å bo, hvor trivselen øker gjennom å støtte hverandre ytterligere og skryte av hverandre.
-Man kan gjerne ha humor med og samtidig være seriøs, sier Andreassen.
En av flere som ble begeistret var Pernille Krogh.
- Det var fantastisk å høre på. En utrolig vitamininnsprøytning og man får jo lyst til å gjøre veldig mye. Vi ønsker å følge opp med et nytt møte med Tom Åge Myhren og planlegger en samling allerede neste uke hvor de som ønsker å være med kan systematisere noen av ideene og hvordan vi kan jobbe videre, forteller hun.

Onsdag var det folkemøte og torsdag var det et eget sponsorforedrag for bedriftene.
- Jeg ønsker å rette en stor takk til Norwegian Crystallites, Tysfjord ASVO, Tysfjord kommune og Árran som var med og sponset arrangementet.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Begeistring som kraftkilde!" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.