Inger Susæg mener hun har funnet svar som kan redusere helsekøene.

Bokdebutant med visjoner

Hva er det som gjør at det oppstår sykdom i kroppen? Det spørsmålet spurte bokdebutant Inger Susæg, seg selv for nokså mange år siden. Nå er hun ute med en bok hun mener kan bidra til å redusere helsekøene.

Publisert
09. desember, 2013 klokken 08:08

Journalist
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Karoline O. A. Pettersen
karolinepet@gmail.com
Publisert: 09. desember, 2013 klokken 08:08
næringsliv
Botn Snekkerverktsted

Botn Snekkerverktsted

Produksjon og montering av innvendige trapper.

Din bedrift her?Flere bedrifter

«Livsenergien og cellenes hemmelighet», er gitt ut på Susægs eget forlag, Becantus, adresse Steigen.

-        Jeg har allerede sendt ut tohundre forhåndsbestilte bøker, og jeg håper videre å nå ut til både forskere og allmenheten, sier Inger.

Hun har brukt omtrent ni år på boka. Hele perioden har vært en prosess, med å komme frem til rette måte å få ut budskapet på. Ikke minst for henne selv til å se den store sammenhengen, før budskapet kunne luftes.

-        Boka handler om hvordan jeg oppdaget at følelser også er årsaken til fysiske smerter, og til sykdom, sier bokdebutanten.

-        Om vi tør kjenne på følelsene våre, i stedet for å skyve dem bort, kan vi finne årsaken til den fysiske smerten. Ved å tenke annerledes, og å erkjenne følelsene våre, vil vi kunne slippe mye smerte og sykdom, tilføyer hun.

Inger er overbevist om at boka kan bidra til å redusere helsekøene, og kanskje til og med redusere vårt samfunns bruk av medikamenter, om den får nå ut.

-        Ja, jeg håper og tror den kan bidra til en holdningsendring. Og jeg går kanskje litt brutalt ut i boka om det jeg selv er svært overbevist om; at mennesket har ansvar for eget liv, og kan gjøre utrolig mye for seg selv, ved å erkjenne sine egne følelser, sier Susæg.

-        Følelser er aldri farlige, dét er noe jeg har oppdaget. De må få lov å komme ut på den måten det er naturlig for følelser å komme ut. Frykten for egen psyke må vi prøve slippe taket på, tilføyer hun.

Inger ser ikke på boka som noe spesielt høytsvevende, og hun mener den er nokså lettlest. En bok for alle.

-        En del av det jeg skriver om er enda ikke «bevist», i vanlig forstand. Det handler om bevissthet, og det kan ikke bevises, slik en er vant med å tenke bevis. Det jeg ønsker meg er at denne boken kan bli en hypotese for forskning, for det er det som skal til for at vi får den nødvendige endringen, avslutter hun.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Bokdebutant med visjoner" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.