Her er næringssjef Per Løken (t.v.), ingeniør Kari Lynum og varaordfører Fred Eliassen på visning i en av de nye leilighetene i Leinesfjord sammen med utbygger Vidar Strømseth.

Boliger i Leinesfjord

1. juli overtok Steigen kommune de åtte boenhetene som Steigen Bolig as har bygd sør for Steigentunet i Leinesfjord. Nå er flere av dem tatt i bruk.

Publisert
04. august, 2013 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 04. august, 2013 klokken 12:00
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

- Vi synes dette er både et godt og rimelig prosjekt. Her har vi åtte topp moderne boliger med meget god standard, og det er ikke minst positivt for kommunen at det endelig skjer noe på boligfronten. Ungdom som ønsker seg tilbake til kommunen kan for eksempel starte i en slik bolig. Og dersom det er interesse for flere boliger bør vi være villige til å bevirke til slik bygging, sa næringssjef Per Løken da han, ingeniør Kari Lynum og varaordfører Fred Eliassen var på visning sammen med utbygger Vidar Strømseth like før ferien.

Vidar Strømseth er daglig leder i Svalehus as i Bodø. Det er de som er tilbyder, men det er Steigen Bolig as som har bygd boligene, og det selskapet blir værende i Steigen med 2-3 arbeidsplasser.

Lavenergiboliger

- Dette er lavenergiboliger. Det er 30 centimeters isolasjon i veggene og 40 i taket, det er montert energivinduer, biofyrt varme fra Hexa-anlegget i Leinesfjord og i det hele tatt gjort så miljømessig som mulig, sier Strømseth.

Steigen Bolig har også brukt lokale entreprenører der det har vært mulig. I tillegg er alle hvitevarene kjøpt lokalt. Så dette er også god butikk for det lokale næringslivet. Og Strømseth er klar til å starte arbeidene med de fire neste leilighetene i Leinesfjord.

- Vi venter bare på klarsignal fra kommunen, så setter vi i gang allerede i høst. Søknaden er allerede sendt til Husbanken. Dersom kommunen går inn for å bruke den såkalte Hamarøymodellen kan vi også starte i Helnessund i høst. Der har vi planer om fire leiligheter på to forskjellige plasser, og åtte på et annet areal.

- Jeg synes kommunen bør gi dette signalet på noen av disse enhetene. Det kan trygge oppstarten av disse prosjektene. Men jeg ønsker en politisk debatt på dette, og at utbyggerne tar en befaring i kommunen før vi sier mer, sa Fred Eliassen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Boliger i Leinesfjord" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.